Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Békéscsaba
Mezőmegyer, Gerla
 Békéscsabán:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

22. Csabai Kolbászfesztivál
Bor, étel

Rendezvény kezdete:
2018. október 19., péntek
Rendezvény vége:
2018. október 22., hétfő

Békéscsaba Városi Sportcsarnok
WEB: www.csabaikolbaszfesztival.hu
Email: info@csabaikolbaszfesztival.hu
Kapcsolat: Csabai Rendezvényszervező Kft.
Tel: (20) 988-8717


Az október 19-22. közötti fesztivál tematikájában az első, a pénteki nap az ifjúságé, a hagyományok átadásáé, ugyanis óvodásoktól az egyetemistákig 300 csapat tölti majd a kolbászt.

Szombaton, a világ legnagyobb nemzetközi kolbászkészítő versenyén 750 csapat gyúr a sportcsarnokban és két óriássátorban, a Mokryban, valamint a Munkácsyban. Vasárnap a nyugdíjasok és a hátránnyal élők támogatott töltőversenyét, majd a zárónapon, hétfőn a mangalicahúsból készített frisskolbászok, valamint a töltöttkáposzta-készítők versenyét rendezik meg.

A négy nap alatt a látványdisznótorokon csak mangalicát vágnak, és erről az értékes hungarikum fajtáról konferenciát is rendeznek. A hétfői családi nap rengeteg gyerekprogrammal, és ekkor a hagyományokhoz hűen 50 százalékos kedvezménnyel kínálják a sült kolbászt, hurkát és cigánkát a vendéglátósok.

A főváros, vagyis Budapest lesz a kolbászfőváros egyik díszvendége, külföldről pedig Thaiföld mutatkozik be. Egy külön sátorban mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás is várja az érdeklődőket mind a négy nap alatt. A rendezvény 40 ezer négyzetméteren zajlik majd, ebből 15 ezer négyzetméter a fedett terület.

A Csabai Kolbászfesztivál igazi sztárparádét is kínál. Színpadra lép többek között a Balkán Fanatik, a Csík Zenekar, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Punnany Massif, a Magna Cum Laude, a Neoton Família Sztárjai, a Budapest Bár, Freddie, Bohemian Betyars és Parno Graszt, Horváth  Tamás, 3+2, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, Kowalsky meg a Vega, a Pa-Dö-Dö, Majka, valamint Rúzsa Magdi.22. Csabai Kolbászfesztivál
1.kép


22. Csabai Kolbászfesztivál - Békéscsaba (Program: Bor, étel)


22. Csabai Kolbászfesztivál - Hungary - Békéscsaba (Program: Wine, dish, gastronomy)


22. Csabai Kolbászfesztivál - Ungarn - Békéscsaba (Veranstaltung: Wein, Speise)2019. május 26. vasárnap - 20:12:29