Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 I. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

8. Frankofón Filmnapok és Fesztivál
Kulturális program

Rendezvény kezdete:
2018. február 28., szerda
Rendezvény vége:
2018. március 31., szombat

BUDAPEST Francia Intézet, Uránia, Toldi mozi, Puskin mozi
WEB: www.franciaintezet.hu


Film, zene, színház, irodalom, előadások, kerekasztal-beszélgetések, kiállítások, nyílt nap :  rengeteg program a francia nyelv körül. A Frankofón Fesztivál idén 18. alkalommal tér vissza, hogy mint minden évben idén is bemutassa a frankofón kultúrák ezeregy színét.

Az egyhónapos fesztivál február 28. és március 7 között zajlik, új budapesti helyszíneken, a Toldi és Puskin moziban. Február 28-án az Egy fiatal nő c. filmmel indul a program, és március 7-én a Viszontlátásra odafönt vetítésével és nagyszabású DJ partyval zár a Toldiban. Az idei filmnapok műsora a korábbi évekhez hasonlóan több frankofón nagykövetség együttműködésével jött létre, de az idei válogatásba a Titanic Fesztivál stábja, magyar filmkritikusok és a Budapest Film szakemberei is besegítettek.

A legjobb francia nyelvű filmek segítségével ebben az évben is bejárhatjuk Belgiumot, Kanadát, Marokkót, a Moldáv Köztársaságot vagy Svájcot : 22 film, 4 rövidfilm 70 vetítés a Budapest Film  és 10 magyarországi nagyváros mozitermeiben.

Három francia rendezővel és egy színésznővel találkozhat a budapesti közönség az idei fesztiválon. Emmanuel Courcol a Tűzszünet c. film rendezője, Xavier Legrand és Léa Drucker a Láthatás c. film alkotói és Serge Bozon a Mrs Hyde rendezője mutatja be filmjét és válaszol a közönség kérdéseire.

A válogatásban szereplő vígjátékokat, thrillereket, filmdrámákat és történelmi filmeket 4 szekcióba soroltuk. Az első blokk a nemzetközi filmfesztiválokon elismert alkotásokat, egy külön szekció pedig a vígjátékokat gyűjti egybe. A Magasfeszültség tematikus blokkban thrillereket, a Kedvencek között pedig a magyar filmes szakma képviselőinek válogatását vetítjük.

Christian Clavier, Isabelle Huppert, Catherine Deneuve, Romain Duris, Louis Garrel, Catherine Frot, Vincent Cassel, Adèle Exarchopoulos – csak néhány név a legnagyobbak közül, akiket viszontláthatunk az idei programban, de felfedezhetünk több fiatal tehetséget is.

A filmvetítések mellett koncertek, előadások, konferenciák és ifjúsági programok várják a frankofón fesztivál közönségét egész márciusban.

 8. Frankofón Filmnapok és Fesztivál
1.kép


8. Frankofón Filmnapok és Fesztivál - BUDAPEST (Program: Kulturális program)


8. Frankofón Filmnapok és Fesztivál - Hungary - BUDAPEST (Program: Cultural program)


8. Frankofón Filmnapok és Fesztivál - Ungarn - BUDAPEST (Veranstaltung: Kulturprogramm)2019. február 16. szombat - 23:09:02