Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 VII. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

14. Magyar Borok Bálja
Bor, étel

Rendezvény időpontja:
2019. február 16., szombat

BUDAPEST Corinthia Hotel Budapest
WEB: borbal.hu
Email: ferenczi.csilla@winelovers.hu


A Magyar Borok Bálját 2019. február 16-án a Corinthia Hotel Budapestben, az ország legszebb báltermében tartják. A 19. század végén épült barokkos stílusú, olasz mészkővel és spanyol márvánnyal díszített bálterem eredeti formáját is őrzi, ugyanakkor a szervezők minden korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a modern látványelemekre is.

Exkluzív társaság

A meghívók már úton vannak a hazai üzleti élet szerencsés szereplőinek, akárcsak a borszakma legkiválóbb alakjainak. A 2019. februári eseményre ugyanis az Év Bortermelője és Borászok Borásza címmel kitüntetett, illetve a fiatal, tehetséges csúcsborászok néhány prominens tagját is invitálják. Vajon Ön kivel fog egy asztalánál ülni?

A gasztronómia

Ahogy minden évben, 2019-ben is az ország aktuális legjobb borai kaptak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja borsorát adják. Ezúttal hat borvidék - Balatonboglár, Balatonfüred-Csopak, Tokaj, Szekszárd, Villány és Hajós-Baja - top tételei mutatkozhatnak be, hét pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.

A vacsora borsora hagyományosan olyan bortípusokra épül, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordói stílusú vörösbor és tokaji aszú.

 

 

A 2019-es Magyar Borok Báljának vezető sommelier-je Szik Mátyás, Örökös Magyar Bajnok Sommelier azt is elárulta, hogy a báli borsor összeállításában meghatározó szerepe volt az étel-ital harmóniája mellett annak is, hogy olyan borászatok tételeit válasszák ki, amelyek nagy mennyiségben is meggyőzően tudnak magas minőséget prezentálni.

 

 

A vendégeket érkezéskor Balatonboglár köszönti a Garamvári Szőlőbirtok méthode traditionnelle pezsgői által, amely ezúttal is bebizonyítja, hogy valóban buborékokra termett. Ugyanitt az ország kedvenc rozéját is megkóstolhatják a vendégek, mégpedig a hajós-bajai Koch Borászat prezentálásában. A Caviar & Bull séfje, Marvin Gauci a fentiekhez lazactatárral, mannitol-ba forgatott libamáj mousse-szal, pezsgőben marinált sárgadinnyével és különleges marha carpaccio-val készül.

 

Vacsora arany, gyémánt és platina fényben

 

Az amuse bouche után a fő menüsorban felsorakozik az olaszrizling-specialista Figula Pincészet 2017-es Száka Olaszrizlingjével; a Tokaj-Hegyalját és a száraz tokaji furmintot híressé tevő Szepsy Pince 2016-os Szent Tamás Furmintjával; ott lesz a Szekszárd legjobb dűlőiben gazdálkodó Dúzsi Tamás 2013-as Kékfrankos Válogatása (Görögszó-dűlő); valamint a még mindig legnépszerűbbnek számító Villány az első generációs Bock Pince képviseletében. Tokaji aszú nélkül pedig elképzelhetetlen lenne bármilyen ünnep – ezért 2019-ben napjaink egyik legnépszerűbb borászata, a Barta Pince 2013-as Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos aszúja mutatkozhat be.

 

A pazar bálteremben helyet foglaló vendégek a borsoron kívül öt fogás segítségével merülhetnek el a csúcsgasztronómia világában. A Corinthia Hotel Budapest étterme, a Brasserie & Atrium, Bolyki Péter executive chef az impozáns borsor mellé süt és főz. Ezúttal az alábbi menüsorral verseng majd a bálozók kegyeiért:

 

  • Hideg előétel: Puha páncélú rák, mangalica disznósajt, zöldalma aioli és mustáros zöldségek

Figula Pincészet – Száka Olaszrizling 2017

  • Meleg előétel: Serpenyőben sült halibut, fekete rizs gombóc, francia halleves mártás és sáfrányos burgonya

Szepsy István - Szent Tamás Furmint 2016

  • Főétel I.: Burgundi borjú, lilaburgonya, sült sárgarépa krém, pácolt gyöngyhagyma és pancetta chips

Dúzsi Tamás – Kékfrankos Válogatás (Görögszó-dűlő) 2013

  • Főétel II.: Bock Pince - Bock Merlot Special Reserve 2013

Gere Attila Solus 2009 (Villány)

 

A fenti fogások mellett alternatív (laktóz-, glutén-, rák-, hal-, tojás- és cukormentes) menü is elérhető ételallergiás vendégeik számára.

 

A desszert

 

A desszert elkészítésére idén először az ország egyik ikonikus cukrászát, Raj Ráhelt kérték fel a szervezők. Ráchel mesét, és nem desszertet álmodott a bálra, így került egy kis arany mazsolás karamellizált dió, karamellizált szilvaszósz és tokaji aszús-almás zselé a klasszikus flódni képletébe. A Flódni Chic névre keresztelt desszert párja pedig egy ikonikus aszú lesz; mégpedig a Barta Pince Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2013 tétele.

 

A program

 

A vendégeket a Junior Prima díjas televíziós műsorvezető Ördög Nóra kíséri végig az estén házigazdaként. Közreműködésével, a vacsora elfogyasztása után a Kollagi Show&Dancenyitótáncával kezdődik el igazán a báli hangulat. Az est folyamán fellép Farkas Sándor bárzongorista, a Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas Miklósa Erika, az est legfényesebb csillaga pedig Király Viktor énekes, dalszerző lesz. A hajnalig tartó tánchoz az idén 12 éves, Fonogram-díjas Group’n’Swing zenekar adja majd a zenét, végül pedig DJ Suri Imre forrósítja tovább a hangulatot.

 

A jegyek

 

A rendezvényre, mely a hazai báli szezon kétségtelenül legdrágább jegyáraival rendelkező eseménye, több árkategóriában lehet jegyet váltani. A báli belépőjegy értéke a vacsoraasztalok színpadtól való távolságának függvénye. Már a legkedvezőbb, 80.000 forintos arany fokozatú jegy is tartalmazza a részvételt a teljes exkluzív vacsorán és programon, a korlátlan étel- és italfogyasztást a bálterem előterében - ahol mintegy száz különböző bor sorakozik majd fel -, a kaszinó és szivarsarok használatát valamint a hajnalig tartó tánc lehetőségét.

Elköszönő ajándékként a bálozók a VinArt Pincészet Francia Módi 2015, valamint a Koch Borászat Olasz Módi 2017 borait vihetik haza, illetve Bock szőlőmag őrleményt és szőlőmag tablettát, Borkekszet, és egy Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint.

 

A rendezvényen állófogadásos vendégként is lehetséges a részvétel, egy 40.000 forintos ezüst belépőjeggyel, mely egy három fogásos vacsorát és a bálterem előterében nyújtott valamennyi szolgáltatást tartalmazza.



14. Magyar Borok Bálja
1.kép


14. Magyar Borok Bálja - BUDAPEST (Program: Bor, étel)


14. Magyar Borok Bálja - Hungary - BUDAPEST (Program: Wine, dish, gastronomy)


14. Magyar Borok Bálja - Ungarn - BUDAPEST (Veranstaltung: Wein, Speise)



2019. február 16. szombat - 23:16:27