Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Nemesvámoson:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - SZÉP-kártya elfogadóhely

Baláca Római kori Villagazdaság és Romkert
050854_balaca1.jpg
050854_balaca2.jpg
050854_balaca5.jpg
050854_balaca.jpg
050854_balaca4.jpg

 

Nyitva tartás szezonban: V.01.-VIII.30.:K:-Szo: 10-18h, pénztárzárás: 17.30h

Egyéb információ:

A balácapusztai római kori villagazdaság és romkert 1984. május 18-án, a Múzeumi Világnapon nyílt meg. A komplex kutatási programon alapuló régészeti feltárások és a kedvező körülmények (a terület állami tulajdonba vétele és a művelésből történő kivonása) lehetővé tették a tudományos munka addigi eredményeinek bemutatását. A régészeti park terveit Hajnóczy Gyula készítette. A tervezett látogatóközpont helyett – hosszú ideig – a főépület és a részlegesen felfalazott II. és X. épület alkotta a romkert magját.

A centenáriumi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan készült el egy újabb, több funkciót kiszolgáló létesítmény. A III. épület felépítésével nyert többtermes egykori lakóépületben modernizált fogadóteret és múzeumi boltot, régészeti raktárat, irodát, illetve tágas múzeumpedagógia foglalkoztatótermet alakítottunk ki.

Az időszakos nyitva tartású romkertben hosszú éveken keresztül nagy sikernek örvendő családi rendezvényeket tartottunk. Saját rendezvényeink mellett a VILLA ROMANA BALÁCA csatlakozott olyan országos rendezvényekhez, mint a Múzeumok Éjszakája, illetve a Múzeumok Őszi Fesztiválja.Baláca Római kori Villagazdaság és Romkert - Nemesvámos (Látnivaló: Helytörténeti gyűjtemény)


Baláca Római kori Villagazdaság és Romkert - Hungary - Nemesvámos (Sight: Local History Collection)


Baláca Római kori Villagazdaság és Romkert - Ungarn - Nemesvámos (Sehenswürdigkeit: Ortsgeschichtliche Sammlung)2019. december 13. péntek - 01:40:01