Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Csopakon:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
050905i.jpg
050905l.jpg
050905h.jpg
050905a.jpg
050905b.jpg

Lehetőségek

Ajándéküzlet


Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16.
Email: bfnp@bfnp.kvvm.hu
Web: www.bfnpi.hu
Web: Információ
Web: szálláshelyek listája
Tel: (87) 555-290, (87) 555-291 Fax: (87) 555-261


 

Egyéb információ:

Magyarország természeti szépségekben egyedülállóan gazdag nemzeti parkjának része a Kis-Balaton mocsárvilága, a Tapolcai-medence tanúhegyei és Tavasbarlangja , a Káli-medence kőtengere a Tihanyi-félsziget tavai és gejzírkúpjai a Keszthelyi-hegység dolomit tömbje és a botanikai ritkaságokban bővelkedő Pécselyi-medence. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot 1979-ben, az ország nyolcadik nemzeti parkjaként hozták létre. Területe 56 997 hektár.
A Balaton szomszédságában található Balaton-felvidéki Nemzeti Park kiemelkedő geológiai, botanikai, zoológiai, tájképi és kulturális értékeket őriz. A fokozottan védett növényfajok közül említést érdemel például a hazánkban csak a Közép-Dunántúlon megtalálható cselling páfrány és lisztes kankalin, vagy a ritkán előforduló tátorján és cifra kankalin. A tájegység védett állatfajokban is bővelkedik: a vidra, egyes denevérfajok, a gyurgyalag, a fehér gólya, a réti sas és nem utolsósorban a hazai természetvédelem címermadara, a nagy kócsag is megtalálható a nemzeti park területén. Az Európa Diploma címmel kitüntetett, egyedülálló geológiai képződményeiről híres Tihanyi-félszigettől a Kis-Balaton több mint 200 vízimadárfajnak otthont adó vizes élőhelyéig kiváló lehetőség nyílik az idelátogató számára a természet megismerésére. Bemutatóhelyeink, tanösvényeink, szakvezetéseink, nyílt túráink, kiadványaink segítenek ennek a varázslatos világnak a felfedezésében. Az Igazgatóságnál és bemutatóhelyeinken felvilágosítás kérhető szolgáltatásairól, szálláshelyeiről, programjairól, illetve a bemutatóhelyeken árusított kiadványok, ajándéktárgyak is megvásárolhatók.

Lehetőségek: AjándéküzletBalaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság - Csopak (Látnivaló: Nemzeti park)


Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság - Hungary - Csopak (Sight: National Park)


Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság - Ungarn - Csopak (Sehenswürdigkeit: Nationalpark)2024. július 21. vasárnap - 19:41:27