Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Balatonfüreden:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely - Program

Balatonfüred Lóczy-barlang
(Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)
050851m0.jpg

Lehetőségek

Ajándéküzlet


Cím: 8230 Balatonfüred, Öreghegyi út vége -  térkép
Email: bfnp@bfnp.kvvm.hu
Web: www.bfnpi.hu
Tel: (87) 555-291


 

Nyitva tartás szezonban: V.01.-IX.30.: 10-18h

Egyéb információ:

A Tamás-hegy nyugati oldalában 1894-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató vékonyréteges mészkőfalak jellemzik.
A hegységképző erők hatására vízszintes helyzetükből kibillent középső-triász korú, látványos mészkőrétegek rejtik magukba a mélyből feltörő langyos vizek által kioldott barlangot. Az üstszerű oldási formák és a helyenként még megtalálható borsókövek is utalnak a barlang kialakulásának körülményeire. A barlangnál lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására. A közelben kilátó és tanösvények találhatók. A barlanghoz turistaút vezet a Jókai Kilátótól (zöld háromszög) és a balatonfüredi vasútállomástól (zöld sáv).
A barlang 40 m hosszú szakasza utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható.

Lehetőségek: AjándéküzletBalatonfüred Lóczy-barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Balatonfüred (Látnivaló: Nemzeti park)


Balatonfüred Lóczy-barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Hungary - Balatonfüred (Sight: National Park)


Balatonfüred Lóczy-barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Ungarn - Balatonfüred (Sehenswürdigkeit: Nationalpark)2024. július 21. vasárnap - 18:15:19