Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Vecsésen:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Bálint Ágnes Emlékház
314421_emlekhaz_kulso.jpg

Cím: 2220 Vecsés, Barcsai utca 1.
Email: balintagnes10@freemail.hu
Web: www.balintagnes.hu
Tel: (20) 383-4339, (29) 350-676


 

Nyitva tartás szezonban: Márciustól-Decemberig minden hónap első vasárnap: 10h-18h

Egyéb információ:

Böbe baba, Mazsola, Frakk, Vízipók, Kukori és Kotkoda — csak néhány azok közül a halhatatlan mesehősök közül, amelyeket Bálint Ágnes alkotott meg és készített belőle televíziós sorozatot vagy mesekönyvet. Az írónő hajdani vecsési otthona - ahol 61 évet élt családjával - 2010 óta megújulva, emlékházként várja a mesék szerelmeseit, legyenek azok mai gyerekek vagy éppen a fenti meséken felnőtt szüleik, nagyszüleik.

A mesebeli hangulatú régi házban a földszinti szobák az írónő életét mutatják be eredeti bútoraival, képeivel, használati tárgyaival, írógépével, írásaival, bábjaival, rajzaival, a nevezetes könyvekkel, stb. 
A konyhában a sok régi bútor és használati tárgy között a gyerekek azt tapasztalhatják meg, hogy milyen arany életük van a régi korok emberéhez képest: itt Bálint Ágnes élete mellett egy picit a kultúrtörténetbe is bepillanthatnak. 
Az emeleti játékszobában az egyik lánya által gyűjtött régi játékokból nyílt kiállítás. Emellett itt a gyerekek játszhatnak, rajzolhatnak.

Májustól szeptember-októberig lehetőség van az emlékház kertjében születésnapok, szalonnasütések és egyéb társas összejövetelek tartására.

Márciustól decemberig minden hónap első vasárnapja látogatási nap az Emlékházban (10:00-18:00).Bálint Ágnes Emlékház - Vecsés (Látnivaló: Helytörténeti gyűjtemény)


Bálint Ágnes Emlékház - Hungary - Vecsés (Sight: Local History Collection)


Bálint Ágnes Emlékház - Ungarn - Vecsés (Sehenswürdigkeit: Ortsgeschichtliche Sammlung)2023. december 1. péntek - 23:53:06