Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 XV. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Board Game 12 Társasjátéktervező Verseny
Rendezvény

Rendezvény időpontja:
2019. március 30., szombat

BUDAPEST
WEB: a-games.hu
Email: info@a-games.hu


Játszani jó, és ezt ma már nemcsak a gyerekek tudják. Egyre több felnőtt tapasztalja meg rendszeresen, milyen felszabadító érzés kibontani egy új játékot vagy belemerülni egy régi kedvenc világába. A társasjátékozás gondolkodtat, nevettet és közösséget formál. A 2000-es évek óta hatalmas társasjáték boom van kibontakozóban világszerte. Az ezredfordulón a statisztikák szerint 1200 új játék jelent meg évente a világban, ma, ennek közel a négyszerese. A reneszánsz epicentruma egyértelműen Németország, ahol a legnagyobb társasjátékos kiállításon 2018-ban már közel 200 000 látogató fordult meg.

A hullám az utóbbi években Magyarországot is egyértelműen elérte. Egyre több kiadó és társasjátékos kávézó bukkan fel – nem véletlenül: egy 2017-es felmérés szerint Magyarországon a karácsonyi ajándékvásárlások listáján a társasjáték volt a negyedik legnépszerűbb tétel.

Legyen neked is saját játékod!
Március 30-án kerül megrendezésre Magyarország első real-time társasjátéktervező bajnoksága, a Board Game 12. Az esemény megálmodója az A-games magyar kiadó, amelynek nevéhez olyan játékok köthetők, mint a Magyar Társasjátékdíj különdíját 2018-ban elnyerő Sakura, vagy a napokban Belgiumban díjazott Prehistory. A Board Game 12 célja a társasjátékok iránt érdeklődő emberek közösséggé formálása, illetve a kísérlet, hogy ugyanabból az alapanyagból a különböző gondolkodású kreatív emberek vajon mi mindent képesek kihozni.

„Az alapötletet egy már létező amerikai játék megszületésének a története adta. A kiadó anno felkért 5 ismert játéktervezőt, hogy ugyanazokból az alkatrészekből és ugyanazzal a tematikával tervezzenek 1-1 játékot, majd a játékot az 5 játékszabállyal hozta forgalomba. A kiindulás a Board Game 12 esetében is nagyon hasonló lesz, itt azonban 12 óra leforgása alatt kell a csapatoknak egy előre összeállított készletből működőképes játékot alkotniuk” – mondja Hegedűs Csaba, az A-games kiadó alapítója.

A verseny kezdetének pillanatáig „titkos” alkatrészes doboz összeállításában a szervezőket több internetes portál szakírója segíti, akik Magyarország legnagyobb társasjáték alkatrész áruházából, az A-gameshop kínálatából válogathattak izgalmas elemeket.

Mostanáig 10-nél is több csapat nevezett, a szervezők további csapatok nevezését várják február 28-ig. A versenyre március 30-án reggel 9-től este 21-ig a rákospalotai Csokonai Művelődési Házban kerül sor. A verseny teljesen ingyenes, hobbi játékosoktól kezdve már jegyzett szerzőkig mindenki számára nyitott. Az esemény a társasjátékok iránt érdeklődő szélesebb közönség számára is remek szórakozási lehetőséget biztosít, a helyszínen lehet szurkolni, a többi teremben pedig társasjátékos klub és társasjátékok tesztelése zajlik majd.

Szintén egy társasjátékos nap keretében kerül sor május 25-én a 3 legjobbnak ítélt ötlet, illetve a zsűri különdíját elnyerő csapat nevének kihirdetése. Minden csapat ajándékban részesül, a legjobb ötletekért pedig értékes nyereményeket oszt ki a Delta Vision és az A-games kiadó, utóbbi fenntartja a lehetőségét annak is, hogy a legígéretesebb játékterveket a szerzőkkel együttműködve továbbfejleszti és kiadja.Board Game 12 Társasjátéktervező Verseny
1.kép


Board Game 12 Társasjátéktervező Verseny - BUDAPEST (Program: Rendezvény)


Board Game 12 Társasjátéktervező Verseny - Hungary - BUDAPEST (Program: Program)


Board Game 12 Társasjátéktervező Verseny - Ungarn - BUDAPEST (Veranstaltung: Programm)2019. május 26. vasárnap - 20:25:23