Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Kiskunhalason:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Csipkeház és Csipkemúzeum
302630b.jpg
302630_kiskunhalas_csipkehaz.jpg

 

Gyermek kedvezmény: 500 HUF

Nyugdíjas kedvezmény: 500 HUF

Nyitva tartás szezonban: Május 01-től szeptember 30-ig: Hétfő-vasárnap: 9-12 és 13-17 óráig.

Nyitva tartás szezonon kívül: Október 1-től április 30-ig: Hétfő-szombat: 9-12 és 13-16 óráig. Ebben az időszakban vasárnaponként előzetes bejelentkezés alapján várjuk vendégeinket!

Belépő: 750 HUF

Egyéb információ:

A Magyarország déli részén elterülő kisvárosban - egyedül az országban és a világon - több mint 100 éves hagyománya van a halasi csipke varrásának.
A halasi csipke az elmúlt évszázad folyamán méltó vetélytársa lett a brüsszeli és a velencei csipkének, több világkiállítás nagydíját elnyerte. Az elmúlt 100 év során a világ több híressége kapott halasi csipkét a magyar állam ajándékaként.
A múlt század végén, 1996-ban II. János Pál pápa, 2000-ben Hitachi japán hercegnő, 2004-ben a libanoni és a ciprusi köztársasági elnök felesége, a japán császárné és II. Erzsébet brit uralkodó, 2006-ban pedig Bush amerikai elnök felesége is a halasi csipkével megajándékozottak sorába lépett. A halasi csipke elkészítése roppant időigényes, aprólékos, 100%-os kézimunka, ezért a csipkénk grammonkénti értéke az aranyéval vetekszik. A három, egymáson keresztbefektetett hal 1935-óta a halasi csipke védjegye. A csipkéinket az évszázados rajzok alapján, az eredeti motívumok felhasználásával, 60 féle öltésmintával - ebből 24 elkészítésének a titkát csak a 14 halasi csipkevarró ismeri- varrjuk, de szívesen teljesítjük az egyéni megrendeléseket is.
Több magyar és külföldi város és család címerét is kivarrtuk már, intézmények egyedi jutalmakként és magánszemélyek is szívesen ajándékoznak halasi csipkét.
A Külügyminisztérium Kulturális és Kommunikációs Főosztálya támogatásával csipkénk nagy érdeklődésre tart számot a hazai és nemzetközi diplomáciai rendezvényeket kísérő kiállításokon és a Protokoll Főosztály ajándéklistáján is szerepel.
A látogatóknak lehetőségük van, hogy a varróműhelybe belépve személyesen kísérjék figyelemmel a halasi csipkevarrás jó szemet és türelmet igénylő különleges folyamatát.
A halasi csipke történetét átfogó, 10 tablóból álló, 28 csipkét tartalmazó "bőröndkiállítás" anyagával szívesen bemutatkozunk az ország bármely pontján.Csipkeház és Csipkemúzeum - Kiskunhalas (Látnivaló: Múzeum)


Csipkeház és Csipkemúzeum - Hungary - Kiskunhalas (Sight: Museum)


Csipkeház és Csipkemúzeum - Ungarn - Kiskunhalas (Sehenswürdigkeit: Museum)2020. április 3. péntek - 22:06:55