Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Debrecen
Bánk, Haláp, Józsa, Nagymacs
 Debrecenben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely - Program

Dalidó a Vojtina Bábszínházban
Fesztivál

Rendezvény kezdete:
2019. január 12., szombat
Rendezvény vége:
2019. január 13., vasárnap

Debrecen Kölcsey Központ, Vojtina Bábszínház


Debrecenben farsangot nyitni Dalidóval szoktak. A vízkereszt utáni szombaton megelevenedik a céhes hagyomány, mesterek és inasok, inasjelöltek együtt ünnepelnek. Vízkereszttől hamvazó szerdáig tart a „bohóskodás” ideje Debrecenben, Dalidótól Maskarádéig.

Január 12-én (szombaton) a Kölcsey Központ termeiben 10 órától 18 óráig: Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája, Gryllus Vilmos koncertje, Duhaj koncert és a Sonus Ütőegyüttes farsangi koncertje is vár Benneteket!

Január 13-án (vasárnap) folytatódik a Dalidó a Vojtina Bábszínházban 10 órától 13 óráig, ahol mi mással, mint mesével és játékkal múlathatjátok az időt! Mindenki kipróbálhatja magát a céhinasok játékaiban, majd pedig jöhet a mese Gulyás László vándormuzsikus előadásában: a fonóbeli mesében egy legény házasodni készül, pont egy tucat szép lány lakik a faluban, s tucatból kettő a legszebb-legjobb. Nem tud dönteni a legény, kitalálja hát, hogy fonóversenyt rendez, s aki győz az lesz a felesége. Az ám, de a fonóversenyen eltörik a szorgosabbik lány orsója, de ahogyan az már lenni szokott: nincs veszve semmi, hiszen segít a „tündérdombon” lakó anyóka.

S ha már eldőlt, hogy ki lesz a menyasszony, kezdődhet a lakodalom a Vojtina maskarásaival, ahová farsangi alakoskodókat is várnakk: a kecskét a gazdaasszonyával, a táncoló medvét, a liliputi táncos párt. Néhány betyár is bebocsátást nyer, de a huszár a lovával bevágtat a vendégsereg közé és kiebrudalja a betyárokat!

A farsangi lakodalomba mindenkit elvárnak!

 Dalidó a Vojtina Bábszínházban
1.kép

Dalidó a Vojtina Bábszínházban
2.kép


Dalidó a Vojtina Bábszínházban - Debrecen (Program: Fesztivál)


Dalidó a Vojtina Bábszínházban - Hungary - Debrecen (Program: Festival)


Dalidó a Vojtina Bábszínházban - Ungarn - Debrecen (Veranstaltung: Festival)2019. június 19. szerda - 08:39:38