Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 XIV. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely - Program

Disznótoros Kolbászfesztivál
Rendezvény

Rendezvény kezdete:
2017. október 13., péntek
Rendezvény vége:
2017. október 15., vasárnap

BUDAPEST Vasúttörténeti Park 1142 Budapest, Tatai út 95.
WEB: www.kolbaszfeszt.hu, www.facebook.com/kolbaszfeszt/?fref=ts
Email: info@kolbaszfeszt.hu


2017. október 13-15-ig kerül ismét megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, nosztalgia zenei programok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg kiegészítő program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget három napon át.

 

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Főváros legnagyobb gasztro-fesztiválja, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál. Ahogy az egyik disznóvágás előtti köszöntőjében mondta a Főváros Alpolgármester asszonya: „a Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre” egy hétvégére. Aki október közepén kilátogat a Vasúttörténeti Parkba az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal, háztáji ízekkel. A budapesti kolbászfesztivál témái: „gasztronómia, hagyományőrzés, folklór

A 3-as bejáraton át belépők balra fordulva a Tájház utcába érnek, melynek végén a 140 éves Békéscsabai Tájházzal találkozhatnak. A tájház régiségekkel van berendezve, ahol a hagyományőrzők mutatják be a korabeli használati tárgyakat. Itt meg lehet kóstolni az igazi Csabai Kolbászt. A tájház udvarán gyerekfoglalkoztató, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a kicsiket. A tájház mellett vannak az állatkarámok, ahol a kakastól a szamárig mindenféle háziállattal találkozhatnak élőben a budapesti gyerekek. Ha már kolbászfesztiválról van szó, nem maradhat el a malac sem! Többek között mindhárom fajta mangalica is látható lesz az állatkarámokban és simogatható kismalacok is lesznek az állatsimogatóban. J

Az állatkarámokkal szemben lesz a muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállítása, ahol a kukoricamorzsolást a darálást és a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók. A ledarált takarmány ezután meg lehet etetni a háziállatokkal. A 3-as bejárattól jobbra nosztalgi vidámpark várja a gyerekeket és a felnőtteket, dodgemmel, óriás lánchintával és extrém hintákkal. Szintén a karámokkal szemben lesz a fő látványosság, a disznóvágás és feldolgozás bemutatók. A bemutatókon régi mezőgazdasági termelőeszközök is részt vesznek majd: 124 éves működő cséplőgép, melyet a 110 éves nagyhangú „hazaáruló” MEZ traktor fog meghajtani laposszíjjal. Az aratók a búzakévéket a cséplőgépbe felül adagolják majd, az alul kipotyogó szalmán pedig a böllérek megperzselik a disznót. A perzselést ősrégi, kézzel tekerős-parazsas perzselővel mutatják be a böllérek. A megperzselt disznót helyben feldarabolják és feldolgozzák hagyományőrző eszközökkel, hagyományőrző ruházatban. A pesti népek élőben láthatják majd hogyan vágtak disznót a nagyapáink. A disznó feldolgozásának minden fázisát bemutatjuk az egyenként 4 órás bemutatók során, a kolbásztöltéstől egészen a zsír kisütésig. 100% hagyományőrzés, ez a rendező szlogenje! Aki a disznóvágás bemutatókat megtekinti, az megkóstolhatja a szervező Vasutas Szúrópálinkáját is, vendégszeretetünk jeléül. Disznóvágás bemutató nem csak a Víztorony Parkban, hanem a nagy parkban felállított Disznótoros Sátorban is lesz, Disznótoros Mulatsággal kísérve. A kivéreztetett malacokat egy oldtimer ZUK platós kisteherautó fogja a bemutató helyszínekre behozni.

A Víztorony Parknál maradva, a területen számos díjmentesen igénybe vehető játék várja majd a gyerekeket: Népi Játszótér, légvár, légcsúszda, kovácsműhely, arcfestés, íjászat oktatás és jurta, ahol honfoglaláskori ruhákba lehet beöltözni és ki lehet próbálni a honfoglaló magyarok fegyvereit. Nem csak gyerekeknek!

A Víztorony Park másik bejárata a 2-es bejárat, ahol a Fesztiválbusszal érkező vendégek juthatnak be a fesztivál területére. A 3db alacsonypadlós Fesztiválbusz a rendezvény teljes nyitvatartása alatt folyamatosan szállítják majd a látogatókat oda-vissza a Nyugati-Pályaudvar (Váci úti BKK megálló -Westend bejáratánál) és a Vasúttörténeti Park között. A menetidő 10 perc. A fesztiválbusz használata a fesztivál látogatóknak ingyenes! Ehetnek, ihatnak, mulathatnak nyugodtan, a Fesztiválbusz az utolsó vendégeket is vissza fogja szállítani a Nyugatihoz. A Disznótoros Kolbászfesztiválon a parkolás és a WC használat díjmentes. Az autók és a buszok elhelyezésére felügyelt parkolók állnak rendelkezésre. A parkolókban biztonsági őrök irányítják a forgalmat és rendőr járőrök is ügyelnek majd a biztonságra. Ha az autóval érkező látogatók nem tudják visszautasítani az invitálást egy italra, akkor nekik az Euro-Sofőr szolgálat fog segíteni (30/484-9999) hazavezetni az autójukat. Természetesen Taxi droszt is lesz a fesztiválon, a City Taxi (20/921-1111) jóvoltából. A 2-es bejáraton belépő látogatók egyből a Vékonykolbász utcában találják magukat, ahol a boltban nem kapható háztáji kolbászokból, sajtokból és különleges borokból vásárolhatnak.

A Víztorony Park közepén található az ÁTJÁRÓ a nagy park felé. A két park között szabad az átjárás. Az átjáróval szemközti nagy murvás területen lesz az interaktív oldtimer traktor és stabilmotor kiállítás. A 100 évnél is idősebb masinákat folyamatosan indítgatni fogják a régi szakik. Itt felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a gépek mozgó elemeinek a közelébe menni TILOS! A traktorokra felmászni, azokhoz hozzányúlni TILOS! Kérjük szíves megértésüket. A gépek tulajdonosai egyrészt féltik a gépeket, másrészt a gépek forgó alkatrészeihez hozzányúlni veszélyes.

Az 1-es bejáraton (főbejárat) a Vasúttörténeti Parkba (nagy park) lehet bejutni. Balra fordulva az aszfaltos úton haladva az „S” kanyarba lehet jutni, ahol a Sajt és Fűszer utca lesz. Tovább haladva az aszfaltos úton a kerti vasút fénysorompó következik, majd rögtön a Vastagkolbász utca. Mellette a kisvasút alagútja, a dísztó és a vasúti híd. Az útvonal folytatása a Disznótoros utca, ami már a mozdony fűtőház előtt van.

Az 1-es bejáraton belépve a másik útirány: egyenesen továbbhaladva a macskaköves Kézműves utca. Itt a hagyományos mesterségek képviselői mutatkoznak be és árusítják a portékájukat. Tovább haladva a 2-es mozdonyforgató következik, amit bárki kipróbálhat díjmentesen. A csoportos forgatás 20 percenként van. Tovább balra kanyarodva a Vásártér következik, ahol háztáji lekvárokat, mézet és egyéb kézműves élelmiszereket lehet vásárolgatni. A Vásártér után a peronok következnek, ahol a Vasúttörténeti Park interaktív módon üzemelteti a következő vasúti járműveket: sínautó, hajtányok, lóvasút és egy igazi gőzmozdony. A gőzmozdony masiniszta fülkéjébe 4 fős csoportokban lehet beszállni az időutazásra. J

A budapesti kolbászfesztiválon mindenféle háztáji ételt lehet kóstolgatni és vásárolni, a cigánkától a disznósajtig, valamint népművészeti kerámiák, szőttesek és sok más hagyományőrző portéka kínálja magát.

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon az országban egyedülálló a kolbászválaszték! Több mint 250 féle kolbászból lehet majd válogatni. A kecskekolbásztól a Csabai Csípősig minden lesz! A disznótoros ételeken kívül házi sajtok, lekvár, méz, fűszerek, kürtős kalács és mindenféle kézműves ételféleség megtalálható lesz a budapesti kolbászfesztiválon. Csupa háztáji, boltban nem kapható étel! Az ételeken kívül az italkedvelők sem panaszkodhatnak majd, ugyanis a Disznótoros Kolbászfesztiválon rengeteg fajta minőségi borral, kézműves sörrel és míves pálinkával találkozhatnak. A vendégek disznótoros sültekkel és finom sültkolbásszal való kiszolgálásáról az ország legjobb kitelepülő vendéglátósai fognak gondoskodni. A Disznótoros sátorban és a Díszkútnál a Horvátháza vendéglői várják a vendégeket, mindenféle disznótoros sültekkel és disznófeldolgozás bemutatóval. A sültkolbász minősége a fesztiválunkon kiemelt prioritás! (ez nem a szójás kolbászok fesztiválja) A Disznótoros sátorban családmarasztaló programok is lesznek: gyerekeknek állatsimogató, felnőtteknek folklór színpad, ami minden nap dobogni fog a néptáncosok lába alatt. Utána késő estig megy élőben a nosztalgia és a mulatós zene. Fantasztikus folklór és nosztalgia zenei programokkal várjuk a látogatókat!

Ha már tele a has és megitták a vendégek a szúrópálinkát, akkor kezdődhet a mulatozás. A Disznótoros Színpadon és az Orient Színpadon késő estig megy a mulatság. A fapadlós sátorban mulatós zenekarok csinálják a jó kedvet, a 3.000nm-es fűtött csarnokban pedig nosztalgia zenekarok, folklór együttesek, humoristák és nyereményjátékok színesítik a programkínálatot. Hatalmas zenei kínálattal várjuk a látogatókat! A két színpadon 50 zenei és folklór programban 300 fellépő lesz látható a 3 nap alatt!

A zenei programok struktúrája a következő lesz: pénteken Fásy Mulató sok kedvelt fellépővel, pl. Nótár Mary, Kis Grófo, Zoltán Erika, Lagzi Lajcsi, stb… A pénteki napon főleg a nyugdíjasok kedvében szeretnénk járni, ugyanis pénteken 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a belépőjegy. A pénteki félárú jegy a Kolbászvásár jegyében azoknak szól, akik leginkább a „háztáji” termékek vásárlása miatt jönnek a fesztiválra. Természetesen szombaton és vasárnap is folytatódni fog a kolbászvásár.

Szombaton fesztiválhangulatot csinálunk! Az Orient csarnokban fellép a legnagyobb mulattató „3+2” zenekar és egy meglepetés zenekar is. Vasárnap a nosztalgia jegyében állítottuk össze a zenei programot: Retro Táncdal Est, melyen a régi korok legendás előadói lépnek majd fel.

 

A méltányos belépőjegy áráért a látogatók nem csak a gasztronómiai és a zenei programokat kapják, hanem a Vasúttörténeti Park (Európa legnagyobb vasúti múzeuma) látványosságait és számos kiegészítő programot. A rendező Oldtimer Show Kft. egy mini oldtimer autó és motor kiállítással is kedveskedik a közönségnek, sőt a 120 éves VIP teakfa vasútikocsi-ra is fel lehet menni egy fotó erejéig, idegenvezető irányításával.

A budapesti kolbászfesztivál ideje alatt a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzemelni fog: hajtány, lóvasút, mozdonyforgató, kerti vasút, gőzmozdony és a híres Nohab dízelmozdony. Ezen kívül gőzmozdony és vasútikocsi kiállítás, vasútmodell és terepasztal kiállítás várja a látogatókat.

 

A belépőjegyet elővételben továbbra is meg lehet vásárolni Magyarország, Szlovákia, Csehország, stb… az ismert jegyirodákban, vagy interneten keresztül itt: www.ticketportal.hu A jegyirodás jegyekkel egyből a bejáratokhoz lehet menni jegykezelésre, az internetes HOMEticket-et előbb a 2-es vagy 3-as jegypénztáraknál be kell cserélni normál belépőjegyre. (2-es és a 3-as bejáratoknál ki van írva, hogy a HOMEticket-eseknek nem kell sorban állni) A fesztivál helyszínén a belépőjegyek nem csak készpénzzel vásárolhatók meg, hanem bármilyen bankkártyával, mindhárom fajta SZÉP Kártyával, OTP Cafeteria kártyával, Erzsébet Plusz Kártyával és Erzsébet Utalvánnyal.

Jegy árak: felnőtt jegy 1.999Ft, gyerek jegy 1.500Ft (14 éves kor alatt, 3éves kor alatt díjmentes), családi jegy 5.999Ft (2 felnőtt + 2 gyerek), nyugdíjas jegy 1.500Ft, pénteki jegy 999Ft (egységáras)

 

Ajándékok, kedvezmények: A pénteki nyitónapra a „Kolbászvásár” jegyében 50%-os egységáras belépőjeggyel lehet majd belépni mindenkinek. Mindhárom napon az első ezer felnőtt látogató ajándék gyümölcsbor kóstolást kap, melyet a Díszkút mellett lévő „Sápi gyümölcsbor” standján lehet beváltani.

Érdemes tehát már a reggel 9:00 órai nyitás környékén érkezni a Vasúttörténeti Parkba!

 

A fesztivál nyitvatartása: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-22:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig. Igény esetén a Disznótoros Sátorban és az Orient csarnokban hosszabbítás! J

Ne feledjék, a „Fesztiválbusz” díjmentesen igénybe vehető minden látogató részére, a fesztivál teljes nyitvatartása alatt. A Fesztiválbuszok folyamatosan fognak járni a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza. (A buszok csak a fesztivállátogatók részére vehetők igénybe. A buszok a két megálló között sehol sem fognak megállni!)

Az autó és a busz parkolók csak érvényes fesztiválbelépővel vehetők igénybe. A parkolás díjmentes!

 

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk itt: www.kolbaszfeszt.hu   

www.facebook.com / Disznótoros Kolbászfesztivál

 

Figyelem! A fesztiválra ételt és italt nem lehet behozni. Kérjük a látogatókat, hogy ne hozzanak magukkal piknik csomagot, sem kabát alá rejtett italt. A biztonsági szolgálat ellenőrizni fogja a beléptetésnél!Disznótoros Kolbászfesztivál
1.kép

Disznótoros Kolbászfesztivál
2.kép

Disznótoros Kolbászfesztivál
3.kép


Disznótoros Kolbászfesztivál - BUDAPEST (Program: Rendezvény)


Disznótoros Kolbászfesztivál - Hungary - BUDAPEST (Program: Program)


Disznótoros Kolbászfesztivál - Ungarn - BUDAPEST (Veranstaltung: Programm)


Kuponvásárlási szolgáltatásunkkal kapcsolatos gyakori kérdések válaszait (FAQ) itt találja

2018. június 21. csütörtök - 08:19:54