A Bónusz Magyarország kedvezménykuponnal
kapcsolatos vevőinformációk

Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF)

A Bónusz Magyarország kupon egy, csak az Irány Magyarország portál szálláspartnerei által felajánlott kedvezmény lehetősége, amely a szálláspartner által az Irány Magyarország portálra feltöltött szállás- vagy akció-, kedvezmény vagy csomagajánlatra vonatkozik. Online megvásárolható és kinyomtatható portálunkon keresztül. A kupont megküldjük emailben PDF illetve kuponkód formában is.

A Bónusz Magyarország kupon mindig egy konkrét ajánlatra vonatkozik, és mindig arra a konkrét ajánlatra nyújt kedvezményt. A kedvezményt a szálláspartner adja, a honlapján erre az ajánlatára érvényes árból, a feltüntetett szállástípus és ellátás biztosításával. A szálláspartner a nyújtott kedvezményt feltételekhez kötheti. Feltétel lehet a létszám, a vendégéjszakák száma, a kedvezmény megvásárlására és felhasználására jogosító idő.

Ez a kedvezmény a kupon megvásárlása után visszamenőleg nem módosítható, és a kupon érvényességi idejében bármikor felhasználható a szálláspartnerrel előzetesen egyeztetett és visszaigazolt időpontban. A kedvezmény mindig bruttó összeg, amely összeg beváltható a kiválasztott szálláshelyen, a kuponon feltüntetett érvényességi időben, a kuponon szereplő ajánlatra, a kuponon szereplő feltételekkel.

A beváltás egyik feltétele, hogy a foglalás minden esetben a kiválasztott szálláshelyen történjen. Ez lehet a szálláspartner saját weboldala, vagy közvetlen telefonos megkeresés. A foglalás csak a szálláspartner írásban történt visszaigazolása esetén érvényes! Más szállásfoglaló rendszereken keresztüli foglalás nem lehetséges, mert ez a szálláspartnereknek többletkiadást jelent, és ebben az esetben a felajánlott kedvezményt nem áll módjukban megadni! Foglalni csak a kuponon szereplő érvényességi idő alatt lehet. Nem lehetséges a foglalás az érvényességi időn belül megadott tiltott időszakban, amely a kuponon is szerepel. A beváltás másik feltétele, hogy a végszámla összege érje el a kupon megvásárlásakor kalkulált minimum összeget, amely a kuponon is szerepel.

Amennyiben a szálláshelyen további szolgáltatásokat vesznek igénybe, érdemes a kuponvásárlásnál magasabb létszámot és vendégéjszaka számot megadni, aminek végösszege várhatóan megközelíti a várható költést, így a maximális kedvezmény igénybe vehető. Arra kell csak ügyelni, hogy a végszámla összege a kuponon feltüntetett összeget elérje, mert ellenkező esetben a kuponkedvezmény nem érvényesíthető! A kedvezmény a szálláspartner által kiállított végszámla összegéből kerül levonásra fizetéskor. A kuponon szereplő teljes összeg kerül levonásra a végszámla teljes összegéből.

Egy kupon csak egy alkalommal, egy foglaláshoz használható fel. A kupon a felhasználás után a továbbiakban érvénytelen. A kupon érvényességét a szálláspartnerek az egyedi kuponkód segítségével bármikor tudják ellenőrizni. A megvásárolt kupon a rajta szereplő érvényességi időn belül a szerkesztőségben indokolt esetben más szálláspartner kedvezményes ajánlatára átváltható lehetőség szerint vagy azonos értékben, vagy magasabb értékben. Utóbbi esetben az értékkülönbözetet kell csak megfizetni.

Ha az átváltásra kiválasztott ajánlat kuponkedvezménye kisebb, mint a megvásárolt kuponon szereplő összeg, szerkesztőségünk a különbözetet nem téríti vissza. A fel nem használt kupon vissza nem váltható sem a vásárlási értékben, sem a rajta szereplő kedvezmény értékében.

A kupon felhasználása nem személyhez kötött, így bárki számára átruházható és elajándékozható. A kuponvásárlásnak nincs korlátja, bármikor bármennyi kupon megvásárolható.

Bármilyen további kérdése van keresse meg szerkesztőségünket az alábbi elérhetőségeken:
email: kupon@iranymagyarorszag.hu

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

 1. Mi ez a Bónusz Magyarország kupon?
  A Bónusz Magyarország kupon egy olyan jegy (bón, utalvány), ami forintosítható szálláshely-kedvezményre váltható be azon az elfogadóhelyen, amelyre szól (ld. példakupont). Praktikusan a szálláshely-számlát lehet vele kifizetni, olyan értekben, ami a kuponon címletként szerepel.

 2. Hogyan tudok ilyen kupont nyomtatni?
  Egyes szálláshelyek oldalán és a listákban van lehetőség kupont vásárolni VISA, Eurocard és Mastercard bankkártyákkal, az OTP Bank Zrt. által biztosított online fizetési rendszeren keresztül. A megvásárolt kupont PDF-csatolmányként is elküldjük önnek emailben.

 3. Hol és hogyan válthatom be?
  A kuponok beváltása az elfogadóhelyeken lehetséges. Nem fordulhat elő, hogy rendszerünkön keresztül olyan helyre vásárol kupont, ahol azt nem fogadják el. A beváltás fontos feltétele, hogy a foglalás közvetlenül a szálláshelynél történjen, ne pedig szállásfoglalási rendszereken keresztül. A kupon eredetiségét a sorszáma garantálja, melyet az elfogadóhelyek ellenőrizhetnek.

 4. Meddig érvényesek a kuponok?
  Az egyes szálláshelyek eltérő érvényességű kuponokat bocsátanak ki, ezeket mindig feltüntetjük: listákban, szálláshelyek oldalain és a vásárlás közben is. Előfordul, hogy egy-egy szálláshely több, eltérő kedvezmény- és feltételrendszerű kupont is elfogad ugyanarra az időszakra.

 5. Hány kupont tölthetek le?
  Korlátlan számú kupon tölthető le és nyomtatható ki. Arra kell csak figyelni, hogy egy-egy szálláshelyen egy-egy foglalás esetén egyszerre csak egy kupont használhatunk fel értelemszerűen.

 6. Átruházható, vagy névre szól a kupon?
  A kupon csupán elfogadóhelyhez van kötve, ami szabadon módosítható a lejárat előtt. A kupon szabadon átruházható, ajándékozható.

 7. Hány kupont válthatok be egyszerre?
  Minden egyes foglalásra vonatkozóan 1 darab arra az akcióra érvényes kupon váltható be egyszerre. Ha nagyobb társasággal utazik, és különböző szállásokat vesznek igénybe, akkor szálláshelyenként váltható be egy kupon.

 8. Mennyi kedvezményt kapok egy kuponnal?
  Egyes szálláshelyek eltérő kedvezményt nyújtanak, ezeket konkrét, forintosított összeg formájában egyértelműen jelöljük mindenhol. A kuponon olvasható az adott szálláshelyre vonatkozó kedvezmény értéke.

 9. Visszaváltható vagy átiratható a Bónusz Magyarország kupon?
  A már megvásárolt kuponok a lejáratuk előtt bármikor átírhatók más, akkor érvényes elfogadóhelyre, készpénzre visszaváltani azonban nem lehetséges. Ha az átíratásnál az eltérő foglalási összegek miatt nehézsége volna, keressen minket a kupon@iranymagyarorszag.hu oldalon.