Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Győrben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár
010117_1.jpg
010117_2.jpg
010117_4.jpg
010117_5.jpg
010117_6.jpg

 

Egyéb információ:

Az első világháború kitörésének hónapjaiban országszerte mozgalom indult a templomi javak megmentésére, igy a győri egyházmegyében is több vidéki templom beadta a püspökségre féltett darabjait. Ebből alakult ki az igen jelentős Egyházmegyei Múzeum gyűjteménye. Több évtizedes tervezgetés után a két gyűjteményből készült a Győri Egyházmegyei Múzeum állandó kiállítása.

A Kincstár legrégibb darabja a 14. századból származik: elefántcsont triptichon egy szárnya. Jellegzetes francia remekmű, három sorban, művészi faragással Szűz Mária halála, mennybemenetele és koronázása látható.

Országos viszonylatban rendkívül értékes a székesegyház gótikus kelyhekből álló gyűjteménye. Legkorábbi vésett indadíszekkel, levelekkel, virágokkal, kék zománccal, latin nagybetűs felirattal díszített kehely, a 15. század elejéről, mely az akkor fénykorát élő budai királyi ötvösműhely reprezentatív darabja lehet.

A győri könyvkultúra múltja meglehetősen gazdag és változatos. Megállapíthatjuk ezt annak ellenére, hogy a középkor századaiból csak töredékei maradtak ránk az egykori bibliotékáknak; a gyűjtemények kialakulásának folyamatát csak a 17. század elejétől van módunk követni. A fennmaradt dokumentumokból is kirajzolódik azonban egy értékelhető összkép - ennek bemutatására tesz kísérletet jelen kiállításunk.Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár - Győr (Látnivaló: Múzeum)


Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár - Hungary - Győr (Sight: Museum)


Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár - Ungarn - Győr (Sehenswürdigkeit: Museum)2020. január 23. csütörtök - 06:52:23