Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Mosonmagyaróváron:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Hansági Múzeum (Cselley-ház)
010152_1.jpg
010152_keltas.jpg
010152_csszoba.jpg
010152_hgy.jpg
010152_kripta.jpg

 

Nyitva tartás szezonban: Cselley-ház: 2018. január 2-ától: keddtől vasárnapig naponta 10-18 óráig. Hétfő szünnap. Mosonvármegyei Múzeum: 2018. január 2-ától: keddtől vasárnapig naponta 10-18 óráig. Hétfő szünnap.

Egyéb információ:

A dr. Gyurkovich Tibor főorvos több évtizedes gyűjtőmunkájának eredményeként összeállt és Mosonmagyaróvár városára hagyományozott kollekció az utóbbi két évszázad magyar festészetéből nyújt páratlan válogatást.

A festményeket Gyurkovichné Mika Irén porcelángyűjteménye egészíti ki, amely a XVIII-XX. század európai manufaktúráinak terméséből válogat.

A lapidárium római kőanyaga viszonylag kis darabszáma ellenére jól reprezentálja Pannonia provinciális kőemlékeit. A gyűjteményben katonai és polgári feliratok, a mindennapi élet tartozékai és a halotti kultusz emlékei egyaránt megtalálhatók. A síremlékanyag, melynek darabjai között az előkelő városi tisztviselő, a magas rangú katona, a római polgárjogot nyert bennszülött és a felszabadított rabszolga sírköve egyaránt szerepel, mintegy keresztmetszetét nyújtja Pannonia lakosságának.

Előre bejelentett csoportokat egész évben fogadunk, a múzeum nyitva tartási idejében 10 és 17 óra között.

Érdeklődni és bejelentkezni hétfőtől péntekig 7.30 és 13.30 között

 

Cselley-ház
Fő utca 19.
Tel./Fax:96/212-094

Az enteriőrszerűen berendezett kiállítás a barokk és a XIX. század első felének városi otthonait mutatja be míves bútorok és a kor kedvelt berendezési tárgyai révén. Mindenfajta szekrény őse a láda: a XVII. századi délnémet szekrénykéről is jól leolvasható eredete. A festett mennyezetes ágy egykor a felvidéki Likava várában állott. A rákövetkező században azonban már változatos funkciójú bútorok sorával találkozunk.

A Cselley-ház emeleti kiállítótermeiben 1989-től látogatható Dr. Gyurkovich Tibor főorvos egykori magángyűjteménye, amely a XIX-XX. századi magyar piktúra remekműveit vonultatja fel.

Habsburg-kripta

Szent László tér 2.

Tel./Fax:96/212-094

Mosonmagyaróvár legszebb barokk műemléke a Magyaróvár történelmi belvárosában álló Szent Gotthárd plébániatemplom. A város 1932-ben felajánlotta a Habsburg-család számára a templom alatt található kriptát.Hansági Múzeum (Cselley-ház) - Mosonmagyaróvár (Látnivaló: Múzeum)


Hansági Múzeum (Cselley-ház) - Hungary - Mosonmagyaróvár (Sight: Museum)


Hansági Múzeum (Cselley-ház) - Ungarn - Mosonmagyaróvár (Sehenswürdigkeit: Museum)2020. január 19. vasárnap - 10:57:46