Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Monoszlón:   Szállás - Látnivaló

Hegyestű Geológiai Bemutatóhely
(Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)
050887m0.jpg

Lehetőségek

Ajándéküzlet

Parkoló


 

Nyitva tartás szezonban: I.01-XII.31.: 09 órától sötétedésig

Egyéb információ:

Egykori bazaltbánya, amelyben feltárul az 5-6 millió évvel ezelőtt keletkezett vulkán belseje. A vulkáni kráterben sétálhat a látogató, ahol a kihűlés közben sokszögletű, függőleges oszlopokként megdermedt bazalt lávazuhatag látható. A legalább 50 m magas bányafal kőoszlopai hazánkban egyedülállóak, de Európában is csak kevés hasonló található.
A Hegyestű bazaltkúpjánál csodálatos tájképen figyelhetjük meg a Balaton-felvidék jellegzetes formáit, a természet és ember együttélésének tipikus képét. A felhagyott bazaltbányánál található épületben létrehozott kis kiállítás tájékoztatja az érdeklődőket a Nemzeti Park természeti értékeiről, a bazalthegyekről, a Balaton-felvidék egyéb geológiai értékeiről, valamint a kézi fejtésű kiskockakő-bányászat hagyományairól. A Dunántúl jellegzetes kőzeteiből összeállított kőpark segítségével geológiai időutazáson vehetünk részt. A bemutatóhelyen kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására van lehetőség. A Káli-medence értékeinek megismerésére szakvezetés igényelhető (Tel.: 87/555-291).

Lehetőségek: Ajándéküzlet, ParkolóHegyestű Geológiai Bemutatóhely (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Monoszló (Látnivaló: Nemzeti park)


Hegyestű Geológiai Bemutatóhely (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Hungary - Monoszló (Sight: National Park)


Hegyestű Geológiai Bemutatóhely (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Ungarn - Monoszló (Sehenswürdigkeit: Nationalpark)2024. április 15. hétfő - 05:58:32