Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 VI. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
202301_muzeum1.jpg
202301_muzeum.jpg
202301_konyv.jpg
202301p0.jpg

 

Nyitva tartás szezonban: A könyvtár nyitva tartási időben látogatható: Kedd: 10 - 15 óráig Szerda: 10 - 15 óráig.

Egyéb információ:

A múzeumot Hopp Ferenc (1833-1919), vagyonos optikus, világutazó, mecénás és műgyűjtő alapította végrendeletével, saját keleti gyűjteményéből. Ma már a kínai, japán, indiai, tibeti, mongol stb. szobrok, festmények, kerámiák, faragványok, hímzések és más műtárgyak száma összesen több mint húszezer. Hopp Ferenc villájában időszaki tematikus kiállítások mutatják be a Kelet tárgyi világát. Az állandó kiállítások a Ráth György Múzeumban láthatóak.
Múzeumunkhoz tartozik az ország egyetlen keleti művészeti szakkönyvtára, valamint az egyetlen ilyen profilú adattár, amely nemcsak kiállításaink és egyéb tevékenységeink dokumentációját őrzi, hanem a keletkutatással, a keleti műgyűjtés történetével és keleti utazókkal, utazásokkal kapcsolatos értékes archív fotó- és dokumentumanyagot is.
A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Könyvtára nem kölcsönkönyvtár, könyvtárközi csere keretében azonban teljesít kutatói kéréseket. Beiratkozott olvasók a könyvtári dokumentumokat a 6 férőhelyes olvasóteremben használhatják.
A Hopp-villa körül kialakított kert korának ismert pesti keleti hangulatú kuriózuma volt, s ma is szerves része a múzeum hétköznapjainak, hiszen programjaink zömének helyszínét adja.Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum - BUDAPEST (Látnivaló: Múzeum)


Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum - Hungary - BUDAPEST (Sight: Museum)


Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum - Ungarn - BUDAPEST (Sehenswürdigkeit: Museum)2023. december 8. péntek - 09:38:50