Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Kalocsán:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Kalocsai Paprikafesztivál
Fesztivál

Rendezvény kezdete:
2018. szeptember 14., péntek
Rendezvény vége:
2018. szeptember 15., szombat

Kalocsa Érsekkert
Email: info@kalocsaipaprikafesztival.hu


Kalocsa Város Önkormányzata ez évben XIX. alkalommal rendezi meg a Kalocsai Paprikafesztivált, mely világhírű fűszernövényünknek, a sárközi ember „piros aranyának” ünnepe. A fesztiválra érkező közönség testközelből is megismerkedhet a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával, valamint azzal a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel, amely generációról-generációra szállva élő hagyománya nemzetünknek.

A Paprikafesztivál az Érsekkertben zajlik, ahol péntek délutántól szombat estig folyamatos kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak.

A „paprika fővárosában” rendezett egyik legnagyobb fesztivál gerincét a Paprikás Ételek Főzőversenye adja, amelyen számos hazai és nemzetközi csapat megméretteti magát.  Az országban Kalocsa az egyetlen hely, ahol kizárólag csak a paprikához kötődő főzőversenyt rendeznek, melyen évről évre a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai zsűrije választja ki a legremekebb étkeket.

 

Az élő hagyományokba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a régi idők paprikaszüreti felvonulásának megelevenedésével, valamint a Paprika Királynő választás megrendezésével, ahol a népviseletes hölgyek közül a legszebb táncos fejére kerül minden évben a korona. Emellett nagy sikert aratott az úgynevezett kalocsai tisztaszoba stand berendezése is, mely korhű és élő képet mutatott meg a kalocsai motívumvilágról, szokásokról, paprikafűzésről.

A gyermekprogramoknál a cél az, hogy minél több generáció megtalálja a kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. A legkisebbek számára évről évre külön gyerekszigetet alakítanak ki a szervezők, ahol biztonságos feltételek mellett, minőségi programokon vehetnek részt a kicsik. A Paprikafesztiválhoz kapcsolódó kulturális programok megállás nélkül zajlanak a város szívében felállított nagyszínpadon, a folklórműsor keretében például összesen 300 kalocsai táncos lép színpadra.

 Kalocsai Paprikafesztivál
1.kép

Kalocsai Paprikafesztivál
2.kép


Kalocsai Paprikafesztivál - Kalocsa (Program: Fesztivál)


Kalocsai Paprikafesztivál - Hungary - Kalocsa (Program: Festival)


Kalocsai Paprikafesztivál - Ungarn - Kalocsa (Veranstaltung: Festival)2019. június 26. szerda - 11:44:34