Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Oroszlányban:   Szállás - Látnivaló - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín

Kamalduli Remeteség Majk
309949p0.jpg
309949_torony.jpg
309949_belso.jpg
309949_udvar.jpg
309949_dk.jpg

 

Nyitva tartás szezonban: Április 1. és október 31. között. Hétfő kivételével naponta 10–18 óráig.

Nyitva tartás szezonon kívül: November 1. és április 1. között Hétfő kivételével naponta 10-16 óráig.

Egyéb információ:

A némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató Majkon. Ám nemcsak hangulatában egyedülálló az erdők ölelte, tavak szomszédságában fekvő remeteség, hanem Európa-szerte kuriózumnak számító barokk műemlékegyüttes is egyben, amely tizenhét cellaházból, templomtoronyból és kolostorból áll.

A kamalduliak az 1730-as évek közepén érkeztek Majkpusztára. A cellaházakban egy-egy szerzetes élt, aki a naponta előírt kötelező imákat ugyan hangosan mondhatta el, de a nap többi részében tartózkodnia kellett a beszédtől. Egymással csak a szentmiséken és a fő ünnepeken, a közös étkezéskor találkozhattak. Beszélniük - az elöljárójuk engedélyével - évente két alkalommal, három-három napig lehetett. Küldetésük, hogy imádkozzanak mindenkiért a világon, még azokért és azok helyett is, akik maguk sohasem fordulnak Istenhez.

1733-ban a vidék birtokosa, Esterházy József alapította a kamalduli remeteséget, melynek 1200 holdas pusztát, tavakat és malmokat is adományozott. A szabadságharcot lezáró, 1711-es szatmári békét követően a Rákóczihoz hű, dunántúli nemesi családok adományaiból épült a némaságot fogadó kamalduli szerzetesrend majki remetesége a hallgatás szimbólumaként, mely az ellenállás egyik utolsó lehetősége volt a Rákóczi-szabadságharcot követően. A házak magyar arisztokrata családok adományaiból épültek, donációjukat a lakok főhomlokzatán elhelyezett címerük jelzi.

1806-ban gróf Esterházy Károly megvette a birtokot és a területet bérbe adta. Majkon ebben az időben a környék legnagyobb posztógyára működött, a cellaházakban ekkor munkások laktak, az egyikben iskolát rendeztek be.

Nemzeti ünnepeken nyitva tartunk.

A remeteség KIZÁRÓLAG TÁRLATVEZETÉSSEL látogatható minden egész órában!
Pénztárzárás és utolsó tárlatvezetés: 17 órakor.

 Kamalduli Remeteség Majk - Oroszlány (Látnivaló: Látnivaló)


Kamalduli Remeteség Majk - Hungary - Oroszlány (Sight: Sight)


Kamalduli Remeteség Majk - Ungarn - Oroszlány (Sehenswürdigkeit: Sehenswürdigkeit)2024. július 25. csütörtök - 15:34:35