Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Szigligeten:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Kamon-kő Tanösvény
(Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)
310702m0.jpg

Lehetőségek

Parkoló


Cím: 8264 Szigliget, -  térkép
Email: bfnp@bfnp.kvvm.hu
Web: www.bfnpi.hu
Tel: (87) 555-290, (87) 555-291 Fax: (87) 555-261


 

Nyitva tartás szezonban: I.01.-XII.31.

Egyéb információ:

A szigligeti templomtól induló, majd ugyanoda visszaérkező tanösvényen (kék "T" jelzés) a Balaton-part egyik legszebb településének és környezetének értékei ismerhetőek meg magyar-angol nyelvű táblák segítségével.
Nevét a vulkanizmus emlékeit feltáró Kamon-kő sziklavonulatról kapta. A sétaút végigvezet a falu hangulatos utcáin, bemutatva népi építészet, a hagyományos szőlő- és nádgazdálkodás történetét, egy Árpád-kori templomromot. Az erdőben lévő ismertető táblák a Balaton kialakulását és a terület növény- és állatvilágát, valamint a geológiai múlt fontosabb történéseit, az egykori tűzhányók világát mutatják be.
A tanösvény 6 km hosszú, a szintkülönbség 290 m. Ez a táv kényelmes tempóban (rövidebb pihenőkkel) 2,5-3 óra alatt megtehető.

Lehetőségek: ParkolóKamon-kő Tanösvény (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Szigliget (Látnivaló: Nemzeti park)


Kamon-kő Tanösvény (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Hungary - Szigliget (Sight: National Park)


Kamon-kő Tanösvény (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - Ungarn - Szigliget (Sehenswürdigkeit: Nationalpark)2022. január 21. péntek - 05:24:48