Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Kányaváron:   Látnivaló

Kányavári-sziget Búbos Vöcsök tanösvény (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)

Lehetőségek

Parkoló

Természetvédelmi terület


Cím: 8956 Kányavár, Kis-Balaton
Email: bfnp@bfnp.kvvm.hu
Web: www.bfnpi.hu
Tel: (87) 555-290, (87) 555-291 Fax: (87) 555-261


 

Nyitva tartás szezonban: I.01.-XII.31.

Egyéb információ:

A Kis-Balaton élővilága, a mocsárvilág hangulata a Kányavári szigeten a "Búbos vöcsök" tanösvényen ismerhető meg. A Balatonmagyaród határában kialakított, szabadon látogatható terület két kilátójáról távcső és egy kis szerencse segítségével bárki bepillanthat a madárvilág nyüzsgő életébe.
A Kányavári-sziget a Kis-Balaton védett, vizes élőhelyeinek olyan része, amely kísérő nélkül látogatható. Megközelíthetősége kiváló a Sármellék és Balatonmagyaród közötti útszakaszról. Jól kiépített útja és parkolója van. A sziget kiemelkedő szépségű tájképi látnivaló, amelynek bejárata egy különleges látványt nyújtó, 2005-ben felújított fahíd. A közel két kilométer hosszú, egész évben látogatható 1-1.5 óra alatt végigjárható sétaút 13 állomása kifejezetten a Kis-Balaton madárvilágának bemutatására törekszik. A táblák mindegyike egy-egy csoportot (parti madarak, énekesek, ragadózók stb.) ismertet. A sétaút nem feledkezik meg a térség denevérfaunájáról, valamint a Kis-Balatonnal kapcsolatos vízügyi tevékenységekről sem.A tanösvény jelképének a gyakran látható búbos vöcsök szolgált alapul (Podiceps cristatus).A Kis-Balaton természeti értékeinek megismeréshez szakvezetés igényelhető (Tel.: 30/664-0404).

Lehetőségek: Parkoló, Természetvédelmi területKányavári-sziget Búbos Vöcsök tanösvény (Balaton-felvidéki Nemzeti Park) - Kányavár (Látnivaló: Nemzeti park)


Kányavári-sziget Búbos Vöcsök tanösvény (Balaton-felvidéki Nemzeti Park) - Hungary - Kányavár (Sight: National Park)


Kányavári-sziget Búbos Vöcsök tanösvény (Balaton-felvidéki Nemzeti Park) - Ungarn - Kányavár (Sehenswürdigkeit: Nationalpark)2022. január 19. szerda - 02:03:58