Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Kisbér
Hánta
 Kisbéren:   Látnivaló - Szolgáltatás - SZÉP-kártya elfogadóhely

"Keleti hadszíntér" - Békási Imre Military Gyűjteménye (állandó kiállítás)
314201p0.jpg

Cím: 2870 Kisbér, Perczel M. u. 6.
Tel: (20) 411-5713


 

Nyitva tartás szezonban: H:-P: 9-16h, K: zárva, Szo:-V: előzetes bejelentkezés

Egyéb információ:

XX. századi hadtörténelem a Vasfüggönyön innen!

Ifj. Békási Imre régóta gyűjti a 20. század történelmi emlékeit, különösen a katonasággal, honvédelemmel kapcsolatos tárgyi emlékeket és dokumentumokat. Nem csak gyűjt, hanem ápolja is a hagyományokat, mint a kisbéri Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző egyesület oszlopos tagja. Gyűjteményének javát kiállítás formájában tette közzé.
Viszonylag kis alapterületen, egyetlen teremben meghökkentően sok figyelemre méltó tárgyat vonultat fel. Különféle egyenruhák, fegyverek, használati tárgyak, kitüntetések, igazolványok, okmányok lepik a polcokat és a falakat a földtől a plafonig. Sok olyan tárggyal találkozhatunk, amely néhány évtizede még hétköznapi dolognak tűnhetett, de mára, a rendszerváltás és a kötelező sorkatonai szolgálat megszüntetése után történelmi értékre tett szert. A fiatalokat is segítheti abban a kiállítás, hogy ne csak a tankönyvekből ismerkedhessenek meg a 20. század történetével.
A kiállítás emléket állít a már nem élő katonáknak."Keleti hadszíntér" - Békási Imre Military Gyűjteménye (állandó kiállítás) - Kisbér (Látnivaló: Múzeum)


"Keleti hadszíntér" - Békási Imre Military Gyűjteménye (állandó kiállítás) - Hungary - Kisbér (Sight: Museum)


"Keleti hadszíntér" - Békási Imre Military Gyűjteménye (állandó kiállítás) - Ungarn - Kisbér (Sehenswürdigkeit: Museum)2023. december 1. péntek - 15:08:43