Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 V. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étterem
315168_kossuth.jpg
315168_gozhajo.jpg

Cím: 1052 BUDAPEST (V. kerület), Vigadó 2-es ponton
Web: Kossuth Múzeumhajó
Tel: (30) 492-3521


 

Nyitva tartás szezonban: A századforduló gőzhajói című tárlat ingyenesen tekinthető meg a hét minden napján 12.00-22.00 óra között.

Egyéb információ:

A századforduló gőzhajói

Állandó kiállítás a Kossuth Múzeumhajón

Fedezze fel az 1913-ban épült Kossuth Múzeumhajót, a korának jellegzetes típusából fennmaradt utolsó példányt, mely egészen 1979-og hajózott a Dunán!

Korábban még nem látott képeket is felvonultató gőzhajózástörténeti ingyenesen látogatható kiállítást mutat be a Közlekedési Múzeum különleges műemlék kiállítóhelyén, a Kossuth Múzeumhajón. Az új állandó tárlat az 1913-ban eredetileg Ferencz Ferdinánd Főherceg névre keresztelt hajó születésének és működésének korszakát felelevenítve mutatja be a századforduló híres gőzhajóit, így a számos hazai és nemzetközi protokolláris esemény helyszínéül szolgáló, eredetileg Zsófia Hercegnő nevet viselő sétahajót, a korabeli pozsonyi és budapesti átkelőhajózást, valamint a Vaskapu-csatorna hajózástörténetét.

A száznégy éves műemlék Kossuth hajó az egyetlen eredeti formájában fennmaradt termes személygőzös Magyarországon. Fedélzetén a hajózás számos érdekes relikviája megtalálható, így a jármű teljes egészében megmaradt gőzgépe és lapátkereke, valamint a gőzműködtetésű kormányszerkezet is. A kiállításban az egykori hajózási társaságok díszegyenruhái és díszkardjai mellett olyan hajós relikviák is megtalálhatóak, mint például a parancsjelző telegráf. A századfordulós hangulatot pedig egy korabeli bútorokkal berendezett kabin hozza vissza.Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étterem - BUDAPEST (Látnivaló: Múzeum)


Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étterem - Hungary - BUDAPEST (Sight: Museum)


Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étterem - Ungarn - BUDAPEST (Sehenswürdigkeit: Museum)2023. december 8. péntek - 09:37:21