Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 III. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Goldberger Textilipari Gyűjtemény (Textilmúzeum)
202344_muzeum1.jpg
202344_muzeum.jpg

 

Nyitva tartás szezonban: Kedd-vasárnap: 10-18 Hétfő: szünnap

Egyéb információ:

Az Óbudai Múzeum–Goldberger Textilipari Gyűjteménye állandó kiállításával méltó emléket kíván állítani az 1784-ben, Goldberger Ferenc által alapított, és több mint 200 éven át fennállt textilgyár történetének. A kiállításnak kettős küldetése van:

Egyrészt, öt nagy egységre bontva mutatja be azt a folyamatot, amely során a néhány fős manufaktúraként induló kékfestőműhely – a család egymást követő generációinak modernizálása következtében – világhírű vállalattá fejlődött. Ezzel nem csak Óbuda életére volt nagy hatással, hanem meghatározó szereplőjévé vált a korabeli magyar gazdaságnak, Majd választ kaphatunk arra, hogy miként létezett a szocialista gazdaságpolitika korszakában, illetve mi vezetett a megszűnéséhez.

Másrészt kiállításunk arra is törekszik, hogy a gyár fejlődésének bemutatása közben – számos interaktív elem segítségével – érthetővé tegye a textilnyomás technológiáját.Goldberger Textilipari Gyűjtemény (Textilmúzeum) - BUDAPEST (Látnivaló: Múzeum)


Goldberger Textilipari Gyűjtemény (Textilmúzeum) - Hungary - BUDAPEST (Sight: Museum)


Goldberger Textilipari Gyűjtemény (Textilmúzeum) - Ungarn - BUDAPEST (Sehenswürdigkeit: Museum)2024. május 30. csütörtök - 12:34:14