Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Mezőkövesden:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum
130655_2.jpg
130655_3.jpg
130655_4.jpg
130655_5.jpg
130655_1.jpg

 

Nyitva tartás szezonban: Nyári nyitvatartás (április 1-től október 31-ig): hétfő: szünnap, a kiállítás zárva kedd - vasárnap: 9 órától 17 óráig (Pénztárzárás: 16.30-kor)

Nyitva tartás szezonon kívül: Téli nyitvatartás (november 1-március 31-ig) hétfő és vasárnap szünnap, a kiállítás zárva Kedd - szombat: 9 órától 15 óráig (Pénztárzárás: 14.30-kor)

Egyéb információ:

A Mezőgazdasági Gépmúzeum Mezőkövesden az ország egyik legjelentősebb agrár-műszaki gyűjteményét őrzi, ápolja, de jellegét tekintve Magyarországon is egyedülálló intézmény.

A múzeum célja a paraszti és uradalmi gazdálkodásban egykor használatos gépek és munkaeszközök gyűjtése, felújítása és a nagyközönség számára való bemutatása, ezzel is szélesítve a látogatók műszaki kultúráját. Ezért művelődéstörténeti és technikatörténeti jelentősége óriási.

A kiállításon a gazdasági gépészetet a gyáripar által 1880-1950 között előállított mezőgazdasági gépi munkaeszközök reprezentálják. A magyar mezőgazdaságban a legrégibb munkagépek a lovasjárgányok voltak. Ezekkel a berendezésekkel darálókat, olajütőket, vízszivattyúkat és más eszközöket működtettek. E kiállítási egység különösen szép és jelentős darabja egy 1904-ben gyártott budapesti Höcker- és egy 1910-ben készített Horherr-Schrantz típusú gőzlokomobil. A kiállítás kiemelkedő egysége az erőgépgyűjtemény. E tárlat első részében a vízi erőgép bemutató látható. A malmok és kendertörők hajtására használt erőgépek közül az egyiket működés közben is láthatjuk.

 Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum - Mezőkövesd (Látnivaló: Múzeum)


Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum - Hungary - Mezőkövesd (Sight: Museum)


Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum - Ungarn - Mezőkövesd (Sehenswürdigkeit: Museum)2023. december 6. szerda - 18:29:52