Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Komáromban:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Monostori Erőd Kht.
020210p0.jpg
020210q.jpg
020210k1.jpg
020210k2.jpg
020210k3.jpg

Lehetőségek

Ajándéküzlet

Ifjúsági programok

Kulturális utak

Idegenvezetés

Rendezvényszervezés

Különterem

Konferenciatechnika

Parkoló


Cím: 2900 Komárom, Duna-part 1. -  térkép
Email: info@fort-monostor.hu
Web: www.erod.hu
Web: Erőd-nyitvatartás
Web: jegyárak
Tel: (34) 540-582 Fax: (34) 540-583


 

Egyéb információ:

Közép-Európa legnagyobb újkori erődje 1850 és 1871 között épült a Bécset védő komáromi erődrendszer egyik utolsó elemeként.
Korának legfejlettebb haditechnikai elvei alapján a legigényesebb építési technikával készült, ma is lenyűgöző a gondosan faragott kövekből épített várfalak és bástyák, földsáncok, földalatti kazamaták szövevényes hálózata.
Az Erőd egy évszázadon át a magyar honvédség katonagenerációit szolgálta, bár a harci események szerencsére elkerülték. Az elmúlt évtizedekben a szovjet csapatok használták. Távozásuk alkalmával fegyverraktárukat felszámolták, ezzel az Erőd katonai szerepe végleg megszűnt. Így a klasszicista stílusú hadtörténeti műemléket ma már a nagyközönség is látogathatja.
A látogatókat Komárom katonaéletét bemutató múzeumi bemutató, Komiszkenyér-kiállítás és szakszerű vezetés várja. Különleges élmény felfedezni a félhomályos végeláthatatlan teremsorokat és a zegzugos folyosókat, a bonyolult rendszerben kialakított lőrésekkel és ágyúállásokkal tagolt bástyákat, a regimentet ellátó pékséget, a falra festett oktatótáblákat és feliratokat, a huszárlovak egykori istállóit, vagy akár a Dunapart ártéri erdejét.

Az Erőd megközelíthető: az 1-es autóútról gépkocsival és autóbusszal vagy a komáromi vasútállomásról gyalog a Duna parton Győr felé.

 

Lehetőségek: Ajándéküzlet, Ifjúsági programok, Kulturális utak, Idegenvezetés, Rendezvényszervezés, Különterem, Konferenciatechnika, ParkolóMonostori Erőd Kht. - Komárom (Látnivaló: Múzeum)


Monostori Erőd Kht. - Hungary - Komárom (Sight: Museum)


Monostori Erőd Kht. - Ungarn - Komárom (Sehenswürdigkeit: Museum)2022. augusztus 9. kedd - 20:59:19