Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Pákozdon:   Szállás - Látnivaló - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark
310484_6.jpg
310484_5.jpg
310484_kilato.jpg
310484_pihenohely.jpg
310484_2.jpg

 

Nyitva tartás szezonban: Március 10-től november végéig. (kedvező időjárás esetén változhat) Hétfő: szünnap, zárva (Kivételt képeznek hétfőre eső ünnepnapjaink.) Keddtől vasárnapig: A téli időszámítás kezdetéig, október 28-ig: 9.00 – 18.00 A téli idősz

Egyéb információ:

A Pákozd – Sukoró Arborétum a Velencei-hegység és a Velencei- tó között, a 160 m magas Mészeg-hegy oldalában helyezkedik el. A nagyszerű fekvés, a sokféle funkció miatt a térség kedvelt kirándulóhelye.

Az Arborétum 96 hektáros területét részben a termőhelynek megfelelő erdő borítja, részben a mintegy 250 fa - és cserjefaj foglalja el. Az 1960-as évektől a terület fásítása során  a VADEX Mezőföldi Zrt. több, mint 1500 ha erdőt telepített a Velencei-tó vízvédelme, a klíma javítása és közjóléti célok érdekében. Az erdő számára rendkívül kedvezőtlen, pár cm vastag termőrétegű kopárokon az úttörő szerepet játszó erdei és feketefenyvesek után a valamikor őshonos – molyhos tölgy, virágos kőris és egyéb fa - és cserjefajokból álló – elegyes erdők segítik a célok elérését. A hegy és különösen a tó élővilága rendkívül gazdag. A növények közül kiemelkedő a vetővirág, az apró nőszirom, a fekete kökörcsin, a madarak közül a darázsölyv és a kabasólyom. A vadasparkban és a madárröpdében testközelből figyelhetők meg a szarvasok, őzek, vaddisznók, muflonok, fácánok és a vadpulykák.Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark - Pákozd (Látnivaló: Arborétum)


Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark - Hungary - Pákozd (Sight: Arboretum)


Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark - Ungarn - Pákozd (Sehenswürdigkeit: Arboretum)2019. június 25. kedd - 06:02:43