Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Badacsonyban, Badacsonytomajon:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Szegedy Róza Ház

 

Nyitva tartás szezonban: VII.1-VIII.31.: H:-V: 10-18h

Nyitva tartás szezonon kívül: V.1-VI.30., IX.1-X.15.: K:-V: 10-18h

Egyéb információ:

A présház 1953 óta irodalmi emlékmúzeum. Bemutatja Kisfaludy Sándor életútját, munkásságát.

A népi barokk stílusú prés- és lakóházban élt Kisfaludy Sándor, és felesége, Szegedy Róza. A fiatalok a szüreten ismerkedtek meg, s ugyanitt házasodtak össze öt évvel később. A ház emeletén, a félköríves árkádok mögötti lakószobákban pihent meg a gazdálkodó költő s hitvese, és itt fogadták vendégeiket. Az utolsó szobában ma a Kisfaludy életútját és munkásságát bemutató kiállítás látható.

A borház melletti ürmösfőzőben Szegedy Róza irányításával készült a híres fűszeres bor, az ürmös. A látogatók megkóstolhatják a régi recept alapján főzött italt és a falakon elhelyezett tablókon szemezgethetnek a magyar irodalom klasszikus borverseiből.

Az egykori vincellérházban egy különleges irodalmi tárlat kapott helyet. Kortárs magyar költők balatoni témájú verseinek kéziratai láthatók 1967-ből és 1999-ből. Az impozáns névsor Kassák Lajostól Faludy Györgyön, Pilinszky Jánoson, Nagy Lászlón át Határ Győzőig és Gömöri Györgyig ível.


Szegedy Róza Ház - Badacsonytomaj (Látnivaló: Múzeum)


Szegedy Róza Ház - Hungary - Badacsonytomaj (Sight: Museum)


Szegedy Róza Ház - Ungarn - Badacsonytomaj (Sehenswürdigkeit: Museum)2022. július 1. péntek - 15:36:10