Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 XIII. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Szent Margit sírja, Domonkos kolostor romjai
314004_Margitsziget_kolostor.jpg
314004_Margitsziget_kolostor_belso.jpg
314004_Szent_Margit_sirja.jpg

Cím: 1138 BUDAPEST (XIII. kerület), Margitsziget -  térkép


 

Egyéb információ:

A margitszigeti domonkos rendi apácakolostort IV. Béla alapította Szűz Mária tiszteletére. A Nyulak szigeti Boldogasszony-zárda a középkorban a sziget legfontosabb intézménye, legjelentősebb és leggazdagabb szerzetesi épülete volt.

1259-ből ismert az alapítólevele, az épülete ekkorra már készen állt. IV. Béla a tatárjárás után tett fogadalma – miszerint, ha elkerülik a pusztulást, születendő gyermekét az egyháznak ajánlja – értelmében lánya, Margit lakhelyeként alapította. Ő építtette a szigeten az apácakolostort és a kolostor melletti királyi házat is.
Margit először a veszprémi ágostonos kolostorba került, majd 1252-ben 12 másik apácával együtt érkezett a szigetre. A legalacsonyabb rendű munkát is szívesen végezte, és a legrosszabb ruhákban járt. Napjait munkában, éjszakáit imádságban töltötte. 1270. január 18-án halt meg a Margit-szigeti kolostorban.

Boldoggá avatása már 1276-ban megtörtént, szentté avatására azonban évszázadokat kellett várni. Tiszteletét 1789-ben hivatalosan is engedélyezték, végül XII. Piusz pápa 1943-ban avatta szentté.Szent Margit sírja, Domonkos kolostor romjai - BUDAPEST (Látnivaló: Látnivaló)


Szent Margit sírja, Domonkos kolostor romjai - Hungary - BUDAPEST (Sight: Sight)


Szent Margit sírja, Domonkos kolostor romjai - Ungarn - BUDAPEST (Sehenswürdigkeit: Sehenswürdigkeit)2020. szeptember 18. péntek - 16:10:02