Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Cím: 8300 Tapolca, Kisfaludy u. 3.
Email: bfnp@bfnp.kvvm.hu
Web: www.bfnpi.hu
Tel: (87) 412-579, (87) 555-291

Egyéb információ:

Az ország egyetlen barlangja, amelyet csónakkal járhatnak be a látogatók. 1903-ben kútásás közben fedezeték fel a barlangot, amelynek a 13,7 millió éves kőzetébe a feltörő melegvíz alakított ki járatokat. A barlang száraz ágában kisebb szoba nagyságú termek láthatók. A vizes ág 200 méterét víz alatti reflektorok világítják meg, csónakkal körútvonalon bejárható. A barlang vize 18-20 fokos, a csónakázó rész vízmélysége 70-120 cm, a hőmérséklet a barlangban egész évben 20 fok körüli.
Leérkezve a barlangba, a Lóczy-terem 6-8 m magas falain és mennyezetén az üreget egykor kitöltő víz oldási nyomait figyelhetjük meg. A helyenként termekké szélesedő folyosók falain hasonló oldási nyomokat fedezhetünk fel. A Tapolca-patak visszaduzzasztásának köszönhetően a barlangban csónakázásra is lehetőség van. A föld alatti vízivilágot mintegy 20 perc alatt lehet bejárni. A szűkebb-tágabb járatokat megvilágító reflektorok némelyikét a vízszint alatt helyezték el, így a szemfüles látogatók a barlang egyetlen halfaját, a fürge csellét is megpillanthatják.
A bemutatóhelyen kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására van lehetőség.
A természeti ritkaság utcai öltözékben, szakszerű vezetés mellett látogatható.

  • A szórakoztató ismeretterjesztés lehetőségét teremti meg a tavasbarlang új látogatóközpontja.

  • Az épületet már átadták, a kiállítás januártól látogatható.

  • Egész évben nyitva lesz.

Gyógyhellyé nyilvánították  a tavasbarlangot és a Malom-tó környékét. Ezzel Tapolca lett az ország 18. gyógyhelye.

Gyermek kedvezmény: 700 HUF 14 év alatt

Belépő: 1000 HUFTérkép - Tapolcai-tavasbarlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - 8300 Tapolca, Kisfaludy u. 3.


Map - Tapolcai-tavasbarlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - 8300 Tapolca, Kisfaludy u. 3.


Karte - Tapolcai-tavasbarlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) - 8300 Tapolca, Kisfaludy u. 3.2022. július 4. hétfő - 07:39:32