Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Cím: 9022 Győr, Nefelejcs köz 3.
Email: titkarsag@romer.hu
Web: Magyar Ispita
T/F: (96) 318-141

Egyéb információ:

A Magyar Ispita

 Győr belvárosának nevezetes épülete a VII. századi műemléképület, a Magyar Ispita, amely eredetileg ispotály volt és amely a Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter gyűjteményének ad otthont.
 
A győri épület évszázadokon keresztül a magára maradt, egyedül élő, idős győri polgárok otthona volt.
1963-ban udvarán díszkutat állítottak fel Borsos Miklós Phőnix című madárszobrával.
 
1994-ben Kolozsváry Ernő polgármester kezdeményezésére a Városi Önkormányzat - Foltányi Miklós és Winkler Gábor tervei alapján - a XVIII. századi állapotot állíttatta vissza és múzeumépületté alakíttatta. Külső homlokzatán két fülkében Szent József és Szent Flórián szobra látható.
 
Kiállítótereiben 1995. január 1-től Váczy Péter magángyűjteménye és elsősorban kortárs képzőművészeti időszaki tárlatok láthatók.
 

Váczy Péter Gyűjtemény


Dr. Váczy Péter történész professzor művészeti hagyatéka, aki az 1930-as évektől foglalkozott képző- és iparművészeti tárgyak gyűjtésével. A kiállítás magva a görög, római terrakotta- és bronztárgyakat, reneszánsz és barokk bútorokat, középkori és barokk szobrokat, reneszánsz festményeket és kínai kerámiákat tartalmazó gyűjtemény.

 
A képzőművészetet késő középkori, reneszánsz és barokk faszobrok, valamint néhány színvonalas festmény képviseli: a siénai festőiskola jellegzetes Madonnája, a barokk, bibliai és mitológiai jelenetek olasz és francia mesterektől származnak.
 

Nyitva tartás szezonban: K:-V: 10-18hTérkép - Magyar Ispita - 9022 Győr, Nefelejcs köz 3.


Map - Magyar Ispita - 9022 Győr, Nefelejcs köz 3.


Karte - Magyar Ispita - 9022 Győr, Nefelejcs köz 3.2023. február 1. szerda - 09:31:24