Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Cím: 4026 Debrecen, Déri tér 1.
Email: deri@derimuzeum.hu
Web: www.derimuzeum.hu
Web: Állandó kiállítás
Web: programok
Web: árak
Tel: (52) 322-207 T/F: (52) 417-560

Egyéb információ:

A Déri Múzeum új állandó irodalmi kiállítása

2014-ben nyílt meg a Debreceni Irodalom Háza. A Déri Múzeum irodalmi gyűjteményéből megrendezett „Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából” című állandó kiállítás maradandó élményt nyújtva mutatja be a debreceni kötődésű híres írók, költők életét. Eredeti kéziratok, könyvek és irodalmi relikviák ragadják magukkal az érdeklődőket. Látható többek között Petőfi Sándor Dalaim című versének kézirata, Jókai Mór Sárga rózsa című regényének kéziratoldala, Csokonai Lillájának gyűrűje, és Szabó Magda tükre. A kiállítást virtuális elemek, számítógépes játékok teszik izgalmassá és szórakoztatóvá.

Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum

"Önéletrajz, mit lapozni sem kell..."

Medgyessy Ferenc szobrászművész emlékkiállítása
Helyszín: Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, Debrecen, Péterfia u. 28.

A Déri Múzeum 1977 óta gondozza Medgyessy Ferenc hagyatékát. A gazdag életműből immár harmadik alkalommal, megújult kiállítótérben helyezik el közismert szobrait, rajzait, domborműveit. A kiállítás első egységében Medgyessy Ferenc életének korai évtizedeihez kötődő és annak legfontosabb eseményeit idéző művei szerepelnek. Majd a Százados úti műterem rekonstrukciója fogadja a látogatókat, ahol egykor alkotásai születtek. A szobrász ötven éven keresztül dolgozott e műterem falai között, itt formázott plasztikái időrendi sorrendben láthatók.

Áthaladva a műtermen, illetve az itt elhelyezett szobrok között, a művek tematikai csoportokba rendezve szemlélhetők meg. Külön hangsúlyt kapnak a táncoló alakok megörökítésére és a ló kecses formájának, mozdulatainak plasztikai megragadására irányuló szobrai, a Déri tér allegorikus szobrainak tervei és további, Debrecen köztereit díszítő plasztikáinak vázlatai. Az emlékkiállítás közel kétszáz rajzból, domborművekből, körplasztikákból álló csoportja azokkal a szabadtéri művekkel válik teljessé, amelyeket a városban tett séta alkalmával tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállítást gazdag, archív film- és hangfelvétel, illetve fotóanyag színesíti.

Nyitva tartás szezonban: Vasárnap és hétfő kivételével minden nap 9-től 16 óráig A jegykiadás utolsó időpontja: 15.00 A kiállítóterek zárása: 15.30-tólTérkép - Déri Múzeum - 4026 Debrecen, Déri tér 1.


Map - Déri Múzeum - 4026 Debrecen, Déri tér 1.


Karte - Déri Múzeum - 4026 Debrecen, Déri tér 1.2022. december 5. hétfő - 04:56:36