Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Vecsésen:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Vecsési Káposztafeszt
Bor, étel

Rendezvény kezdete:
2018. szeptember 22., szombat
Rendezvény vége:
2018. szeptember 23., vasárnap

Vecsés
Email: info@vecsesikaposztafeszt.hu


Szeptember 22-23-án lesz a XVIII. Vecsési Káposztafeszt. A rendezvényen hagyományos és új programokkal egyaránt találkozhat majd a közönség.

A rendezvény egyik meghatározó eleme a főzőverseny, melyen két napon át mérik össze tudásukat az induló csapatok.

Idén is kiderül, kik készítik a legízletesebb savanyúságokat. A verseny zsűrielnöke Velkei József, a Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Pest megyei és Budapesti elnöke lesz. A verseny színhelye a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola.

A rendezvény hétvégéjén a Bálint Ágnes Emlékház, a Nyomdagaléria és Vecsési Tájház is programokkal készül a vendégek fogadására.

A Káposztafeszt egyik legnagyobb látványossága a felvonulás, melyen részt vesz a város apraja-nagyja. Vasárnap a szentmisét és a terményáldást követően a Szent Kereszt Templomtól indul útnak a díszes menet az Epresbe.


Idén is számos különleges program várja a rendezvény vendégeit: lesz dirndl és nemzetiségi ruha verseny, káposztaemelő verseny, káposztapakoló verseny, keresik az ország legnagyobb káposztáját; valamint „Nyitott savanyító” néven, szervezett turnusokban tekinthetik meg a látogatók, hogyan készül a vecsési savanyúság. Az „Aratósok” csapata jóvoltából pedig megelevenedik egy régi sváb hagyomány, az „Arató mulatság”.


A rendezvényen fellép majd többek között a Musikverein Wetschesch, a Brunner Zenekar, a Kolompos, a BIKINI és az Alma együttes, a Rosmarein Tánccsoport, de lesz „Osztálytalálkozó” is a legnagyobb hazai sztárokkal: Zoltán Erika, Radics Gigi, Csordás Tibi, Kiki, Horváth Tamás, Kozmix, Bárány Attila és DJ Dominique közreműködésével.Vecsési Káposztafeszt
1.kép

Vecsési Káposztafeszt
2.kép


Vecsési Káposztafeszt - Vecsés (Program: Bor, étel)


Vecsési Káposztafeszt - Hungary - Vecsés (Program: Wine, dish, gastronomy)


Vecsési Káposztafeszt - Ungarn - Vecsés (Veranstaltung: Wein, Speise)2019. június 26. szerda - 12:26:36