Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Visegrád
Gizellatelep
 Visegrádon:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
Történelmi- és várjáték

Rendezvény kezdete:
2019. július 12., péntek
Rendezvény vége:
2019. július 14., vasárnap

Visegrád Királyi palota, Parkszínpad, Salamon-torony
WEB: palotajatekok.hu/, www.palotajatekok.hu
Tel.: (30) 933-7749


A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok a középkori Visegrád, a gazdag királyi város fénykorának hangulatát, Károly Róbert és Nagy Lajos királyok uralkodásának idejét eleveníti fel lovagi tornákkal, mesterség-bemutatókkal, előadásokkal és középkori vásári forgataggal.

A történelmi hűség következetes és szigorú betartásával a Palotajátékok nemcsak méreteiben, hanem egyediségével is Magyarország egyik legjelentősebb ilyen jellegű rendezvényének számít. A programsorozaton több mint ezer, korhű ruhába öltözött kosztümös szereplő vesz részt.

Állandó programok:
középkori kikötő és hadi tábor a Duna parton a kápolna közelében
középkori vásár, régi mesterségek bemutatója a királyi palota előtt a Fő utcán
Középkori gyerekjátszóház és kézműves foglalkozások
A platánsor és a parkoló közötti területen XIV-XV. századi katonai tábor, ahol a sátrakban megtekinthető a kor fegyverzete, viselete. A táborban ki lehet próbálni a lovaglást, íjászatot, lándzsavetést, csatacsillag dobást.
A parkszínpadon történelmi táncbemutatók, régizene koncertek
A királyi palotában középkori babakiállítás és vásár
A Salamon-toronynál vásári komédiák
A Fellegvárban középkori ostromszer bemutató, Szent Korona kiállítás, királytalálkozót bemutató panoptikum.

Királyi menet:
A fesztivál minden napján délelőtt királyi menet indul a katolikus templomtól a királyi palotáig. A színpompás menetben látható a cseh király és fia a morva őrgróf bajvívó vitézeikkel, a lengyel király lovagjai élén, a magyarok királya főrangú emberei kíséretében, címeres fegyverzetben. A királyok útján több száz vitéz, apród és vásári komédiás követi őket a nagyszámú vendégsereg, utcai árus, középkori műhely és vendéglátók tömegén keresztül. Ezzel kezdetét veszi a feledhetetlen nap, a látványosságok események áradata.

Lovagi tornák:
A palota udvarán kialakított pályán naponta többször másfél órás lovagi tornát nézhet végig a közönség. A hadijátékokat lovas és gyalogos íjászok nyitják meg, akik nyilak záporát zúdítják az ellenségre. A torna során idegen lovagok, csehek, lengyelek, bajorok, olaszok küzdenek meg egymással, valamint a magyar Szent György lovagrend tagjaival. A tornákon lovas és gyalogos fegyverforgatók harca; kard, lándzsa, csatacsillag bevetése láthatóak a folyamatos párbaj és csata jelenetekben, valamint íjászok, királyi solymászok, gyönyörű udvarhölgyek, számszeríjászok, itáliai zászlósok versengése és lovasbemutatók tekinthetőek meg.
Külön műsorszám a Lovagi hétpróba és a Toldi verseny.

Középkori vásár és forgatag:
A királyi palota előtt található Fő utcában a régvolt mesterségek művelői mutatják be és árulják termékeiket. Játszóház és kézműves foglalkozások is várják a gyerekeket, míg a parkszínpadon bábelőadások, vásári komédiások, mutatványosok, táncbemutatók, régi zenei koncertek szórakoztatják a látogatókat. A XIV-XV. századi korhű katonai táborban a lovaglást, az íjászatot és a lándzsavetést próbálhatják ki az érdeklődők.Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
1.kép

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
2.kép

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
3.kép


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, 3. kép - Visegrád (Program: Történelmi- és várjáték)


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Photo 3. - Hungary - Visegrád (Program: Historical and Castle-game)


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Photo 3. - Ungarn - Visegrád (Veranstaltung: Historische und Burgpspiel)2019. november 22. péntek - 16:06:48