Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Visegrád
Gizellatelep
 Visegrádon:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
Történelmi- és várjáték

Rendezvény kezdete:
2024. július 12., péntek
Rendezvény vége:
2024. július 14., vasárnap

Visegrád Királyi palota, Parkszínpad, Salamon-torony
WEB: palotajatekok.hu, www.palotajatekok.hu
Tel.: (30) 933-7749


A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a közép-európai országok együttműködését. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.

Velük együtt közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessük fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várjuk látogatóinkat programjainkra, melyek négy helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.

 Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
1.kép

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
2.kép

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
3.kép


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok - Visegrád (Program: Történelmi- és várjáték)


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok - Hungary - Visegrád (Program: Historical and Castle-game)


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok - Ungarn - Visegrád (Veranstaltung: Historische und Burgpspiel)2024. július 21. vasárnap - 19:02:34