Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Sopronban:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Zettl-Langer Gyűjtemény/Múzeum és lakás /
010559_Zettl_Gusztav_emlektablaja.jpg
010559_zettl_szoba1.jpg
010559_zettl_szoba.jpg
010559_zettl_portre.jpg

Cím: 9400 Sopron, Balfi u. 11.
Web: Zettl-Langer gyűjtemény
Tel: (99) 311-136


 

Egyéb információ:

Több, mint 120 évvel ezelőtt, egy fiatal férfiú választás előtt ált, vagy festőművész lesz, vagy apja tanácsát követve átveszi az 1844-ben alapított családi szeszfőzdét és ecetgyárat.

A fiatal Zettl Gusztáv tisztelve szüleit, az utóbbit választotta. Sohasem adta fel a művészettel kapcsolatos elképzeléseit - hiszen a bécsi festőakadémiának rendkívül tehetséges tanítványa voltés még élete utolsó napjaiban is festett. Azok közül a nemes hajlandóságú műkedvelők közül való volt, akik az igazi, a nagystílű művészet rajongó lelkű megértői

Az apai gyár vezetése alatt a megnövekedett bevételből megalapozta Magyarország egyik legnagyobbb és legértékesebb gyűjteményét. A jelenkorban bemutatásra kerülő lakás pompázatos lépcsőházból, előszobából, ebédlőből és dolgozószobából áll. A kiváló üvegművészetről árulkodó ablakok, a faberakásos mennyezet a lakásnak egy különlegesen romnatikus színezetet adnak. A város és környéke történetét az őskortól, a középkor és az újkor tárgyain keresztül a tárlatvezetés során, a család tagjai mutatják be. Látható itt csiszolt üvegek sokasága, korabeli bútorok, habánkorsók, fajansz és porcelánedények, fegyverek, cégérek, óntárgyak, könyvek, festmények és órák.

A lakásgyűjteményt a nagyközönség 1955 óta folyamatoan látogathatja, művészeti és szellemi örökségét Zettl Gusztáv leszármazottai és a jelenlegi Közhasznú Alapítvány ápolja.

Belépőjegy: Teljes árú 1000,- Ft; kedvezményes 800,- Ft;
Idegen nyelvű vezetés +2000 Ft (angol, német)
Bejelentkezéssel más időpontban is fogadnak látogatókat

 Zettl-Langer Gyűjtemény/Múzeum és lakás / - Sopron (Látnivaló: Múzeum)


Zettl-Langer Gyűjtemény/Múzeum és lakás / - Hungary - Sopron (Sight: Museum)


Zettl-Langer Gyűjtemény/Múzeum és lakás / - Ungarn - Sopron (Sehenswürdigkeit: Museum)2024. július 21. vasárnap - 21:24:26