Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Zircen:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Zirci Ciszterci Arborétum
050682_3.jpg
050682_2.jpg
050682_1.jpg
050682_5.jpg
050682_4.jpg

Lehetőségek

Ajándéküzlet

Parkoló


 

Nyugdíjas kedvezmény: 600 HUF

Nyitva tartás szezonban: hétfő: szünnap kedd - vasárnap március 15 - április 30. 9 – 17 óra május 1 - augusztus 31. 9 – 19 óra szeptember 1 - november 15. 9 – 17 óra

Nyitva tartás szezonon kívül: november 16 - március 14. zárva

Belépő: 800 HUF

Egyéb információ:

Hazánk legmagasabban fekvő élőfagyűjteménye. Létrehozásának története a Zircen 1182-ben letelepedett cisztercita rendhez kapcsolódik.
A ciszterci apátság műemléki környezetében angolkert stílusban létesült park hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye  400 m-rel a tengerszint felett fekvő területen létesített arborétumban közel hatszáz fa- és cserjefaj szín- és formagazdagságát élvezheti az idelátogató, köztük az 1780-as telepítés idős faegyedeit. Az itt látható növényfajok fele a Bakonyban általánosan elterjedt, további 40 %-a a Cuha-völgyéből ismert. A betelepített hetven tűlevelű faj között találhatók Magyarország legidősebb simafenyő egyedei. Tavasszal különösen szép a patak két oldalán látható, ex-situ védett lágyszárú fajokból álló virágszőnyeg.

Az arborétumot a Cuha-patak szeli át, a bejáratnál egy kis tavat táplálva. Az itt úszkáló vadkacsákon kívül még sokféle madár röptét és hangját figyelhetjük meg az ösvényeken sétálva. Védett a növénykert kétéltű és denevérfaunája is, a mókusokon kívül időnként őzek is megjelennek.

Két bejárat várja a látogatókat; a város felől a tó melletti, Damjanich utcai bejárat; valamint a Zirci Ciszterci Apátság díszudvarának arborétumi bejárata.

A bejáratoknál kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására van lehetőség. A legfeljebb 25 fős csoportok előzetes bejelentkezéssel, külön díjért szakvezetést igényelhetnek.

 

Lehetőségek: Ajándéküzlet, ParkolóZirci Ciszterci Arborétum - Zirc (Látnivaló: Arborétum)


Zirci Ciszterci Arborétum - Hungary - Zirc (Sight: Arboretum)


Zirci Ciszterci Arborétum - Ungarn - Zirc (Sehenswürdigkeit: Arboretum)2019. április 18. csütörtök - 16:47:08