Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Zircen:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Zirci Ciszterci Apátság
050899p0.jpg
050899p1.jpg
050899p2.jpg
050899p3.jpg
050899p4.jpg

Cím: 8420 Zirc, Rákóczi tér 1. -  térkép
Email: turizmus@ocist.hu
Web: www.zirciapatsag.hu
Tel: (88) 593-675


 

Gyermek kedvezmény: 200 HUF

Nyitva tartás szezonban: K:-V: 09-17h

Belépő: 500 HUF

Egyéb információ:

Amennyiben lelkesedik a középkori szellemiséggel átitatott, megjelenésében mégis barokk művészettörténeti értékeket magában hordozó épület- és freskócsodák világáért, látogasson el a Bakony fővárosába, Zircre. Szeretettel várjuk Önt a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjába, ahol család- és látogatóbarát környezetben ismerkedhet a ciszterci atyák középkortól napjainkig ívelő mindennapjaival, szerzetesi életük szellemiségével.

A homlokzatában megújult apátsági épület díszudvara letisztult hangulatával, lélekemelő előtere az újonnan átadott Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjához tartozó kiállításoknak. Újonnan átadott egyház- és rendtörténeti kiállításunk keretében audioguidos vezetéssel, interaktív, érintőképernyős információs felületekkel, értékes tárgyi és képi anyaggal állunk az érdeklődők rendelkezésére.

A díszudvari körséta következő állomásaként, szerzetes atyák vezetése mellett bepillantást nyerhet az apátsági templom eredeti barokk freskócsodáinak világába, mely emberközeli ábrázolásaival felszabadult liturgikus térbe helyezi a nézőt. A templombelső építészeti és képzőművészeti alkotásainak befogadását barokk orgonamuzsikával tudjuk élmény gazdaggá varázsolni a látogató számára.

A kiállítások megtekintését követően, az apátsági látogatás zárásaként kellemes sétát tehet a középkori apátság feltárt és helyreállított alapjai között, mely helyreállításnak köszönhetően kézzelfogható közelsége kerül a középkor építkezési tematika, melyet áthat az akkor élt szerzetesek élete és szellemisége.

Látogatóink számára további szolgáltatásként az alábbiakat ajánljuk:
- Orgonamuzsika 15 percben, mellyel templomunk orgonistájának közreműködésével (előzetes és helyszíni jelentkezés esetén is) állunk rendelkezésre. A bemutató ára 15 000 Ft.
- Ismerkedés a „Hangszerek királynőjével” elnevezésű foglalkozásunk keretében (előzetes és helyszíni jelentkezést követően is) a gyerekek számára teremtünk lehetőséget arra, hogy orgonaművész vezetése mellett, testközelből ismerkedjenek templomunk méltán híres orgonájával, annak működésével és nem utolsó sorban hangjának szépségével.
A szolgáltatás ára 15 000 Ft, maximális csoportlétszám 25 fő.Zirci Ciszterci Apátság - Zirc (Látnivaló: Múzeum)


Zirci Ciszterci Apátság - Hungary - Zirc (Sight: Museum)


Zirci Ciszterci Apátság - Ungarn - Zirc (Sehenswürdigkeit: Museum)2020. január 23. csütörtök - 19:37:54