Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Jósvafőn:   Szállás - Látnivaló - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
130760c.jpg
130760lo.jpg
130760d.jpg
130760e.jpg
130760a.jpg

Cím: 3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
Email: info.anp@t-online.hu
Web: www.anp.hu/hu
Tel: (48) 506-000 Fax: (48) 506-001


 

Egyéb információ:

A hatalmas cseppkőbarlangjairól híres Aggteleki Nemzeti Park Magyarország páratlan természeti- és kultúrtörténeti értékekben gazdag részén, a Gömör-Tornai-karszt területén fekszik. Hazánk nemzeti parkjai közül az első, melyet elsősorban a földtani természeti értékek, a felszíni formák és a barlangok megóvása érdekében hoztak létre.
Itt található a mérsékelt égövben, aktivitása, hossza és cseppkődíszessége alapján, első helyen álló Baradla-Domica barlangrendszer, mely eddig ismert szakaszainak hossza összesen 25 km. Ebből 5,6 km a Szovákiában található Domica-barlang.
1995-ben az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjai felkerültek az UNESCO Világörökségi Listájára.
A nemzeti park területén a mészkő pusztulása, mállása során kialakult karsztformák a jellemzők; víznyelőket, zsombolyokat, karsztforrásokat, valamint több mint 200 barlangot fedeztek fel.
Növényvilágát a karsztbokorerdők, sziklagyepek jellemzik. Fellelhető itt a Világ Vöröskönyvében szereplő növényritkaság, a tornai vértő is.
Állatvilágának kuriózumai, a bennszülött barlangi vakászka, a fűrészlábú szöcske, a vízirigó, parlagi sas, és a különböző denevérfajok.
A térségben kiemelkedő értékűek a népi építészeti emlékek, középkori festett mennyezetű templomok, fejfás temetők, harangtornyok és lakóházak, valamint a Szád-vár és a martonyi Pálos kolostor romjai.
Látogatható barlangjai: Baradla-barlang, Vass Imre-barlang, Béke Gyógybarlang és a Rákóczi-barlang.

Hazánk legnagyobb hucul törzstenyészete az Aggteleki Nemzeti Parkban található, így az ANP lovasturisztikai szolgáltatásai is erre a lófajtára alapulnak.Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság - Jósvafő (Látnivaló: Nemzeti park)


Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság - Hungary - Jósvafő (Sight: National Park)


Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság - Ungarn - Jósvafő (Sehenswürdigkeit: Nationalpark)2024. július 21. vasárnap - 19:32:06