Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 XI. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely - Program

Budai Sas-hegy (DINPI)
307861f.jpg
307861_pannon_gyik.jpg

Cím: 1112 Budapest, Tájék u. 26. -  térkép
Email: DINPI@DINPI.hu
Email: budaitk@gmail.com
Web: www.DINPI.hu
Tel: (1) 325-5722 Fax: (1) 200-1168


 

Nyitva tartás szezonban: Előzetes bejelentkezéssel

Egyéb információ:

A kelenföldi lapályból meredeken kiemelkedő "sasbérc" csúcsa 259 méter magas. A Sas-hegy még ma is őrzi az ősi élővilág emlékeit, szinte egyedülálló növény- és állatvilág él ezen a kis területen a város szorításában. Legnagyobb értékei a bennszülött növényfajok, amelyek kizárólag a Kárpát-medence dolomithegyein élnek, ilyenek a magyar gurgolya, az István király szegfűje, a budai nyúlfarkfű. Állatvilága is gazdag, sok ritka rovar és pókfaj él itt. A hüllők közül kiemelkedő jelentőségű a pannon gyík és a haragos sikló. Mintegy ötven madárfaj élőhelye a hegy, melyből mintegy húsz faj fészkel is a területen.
A látnivalókkal azonban nem csak az élővilág szolgál, hanem a vadregényes sas-hegyi táj is különleges geológiai formáival. A csúcsáról körbetekintve a főváros legszebb panorámájában gyönyörködhetünk, de tiszta időben láthatjuk a fóti templomot, a váci Naszályt is. Ritka alkalmakkor a távolban a Mátra és a Bükk is feltűnik.


Budai Sas-hegy (DINPI) - BUDAPEST (Látnivaló: Nemzeti park)


Budai Sas-hegy (DINPI) - Hungary - BUDAPEST (Sight: National Park)


Budai Sas-hegy (DINPI) - Ungarn - BUDAPEST (Sehenswürdigkeit: Nationalpark)2024. július 21. vasárnap - 18:39:25