Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Baja
Bajaszentistván
 Baján:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Türr István Múzeuma - Bunyevác Tájház
304499_tajhaz1.jpg
304499_tajhaz.jpg

Cím: 6500 Baja, Pandur u. 51.
Email: bajaimuzeum@gmail.com
Web: Bunyevác tájház
T/F: (79) 324-173


 

Egyéb információ:

A múlt század második felétől a bunyevácok az Alföldön kialakult háromosztatú háztípusnak megfelelően építkeztek. A Bunyevác Tájház is e típus jellemzőit hordozza. Szoba-konyha-szoba-kamra-istálló és ól elrendezésű. Falai vályogtéglából, teteje nádból készült.
A bunyevácok összetartozástudata igen erős, s még napjainkig is hat. A XX. század első feléig a nagycsaládi szervezet (három generáció együttélése) volt a meghatározó. A társas együttlét alapja is a család, s évenként prélót tartottak, melyre a familia menyecskéi voltak hivatalosak. Ma már ez nem jellemző, de a bajai bunyevácok jelenleg is megrendezik évente egyszer a veliko prélót, a nagy társas összejövetelt, ahol bunyevác népdalokat énekelnek, s kólót (körtánc) járnak.Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Türr István Múzeuma - Bunyevác Tájház - Baja (Látnivaló: Tájház)


Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Türr István Múzeuma - Bunyevác Tájház - Hungary - Baja (Sight: House Of Regional Traditions)


Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Türr István Múzeuma - Bunyevác Tájház - Ungarn - Baja (Sehenswürdigkeit: Heimatmuseum)2022. augusztus 8. hétfő - 02:30:08