Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 Gödöllőn:   Szállás - Látnivaló - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Gödöllői Városi Múzeum
100590f1.jpg
100590k.jpg

 

Diákkedvezmény: 240 HUF 15 fő felett

Gyermek kedvezmény: 100 % 6 év alatt

Csoportos kedvezmény: 450 HUF 15 fő felett

Katona kedvezmény: 300 HUF

Nyitva tartás szezonban: K:-V:10-18h

Belépő: 580 HUF

Egyéb információ:

A város egyik legrégebbi épületében működő múzeumban barátságos, vendégszerető légkör fogadja a látogatókat. A kiállítások képet adnak arról, hogy az őslakos református földművelők, a betelepülő katolikus iparosok, az izraelita kereskedők, továbbá az értelmiségiek, művészek hogyan alakították, gazdagították a város képét. Ez a múzeum azt szeretné sugallni az embereknek, hogy - akár szülőföld (Török Ignác, Sík Sándor), akár szecesszió (Körösfői-Kriesch Aladár, Nagy Sándor, Remsey Jenő) vagy menedék (Ambrus Zoltán, Brüll Adél, Ottlik Géza) - jó Gödöllőn élni.
A múzeum anyagát 1952-ben kezdte el gyűjteni Heltai Miklós történelemtanár a diákjaival. Az iskolaszintű kiállítás kereteit kinőve 1978-ban értek meg az intézményesülés feltételei, ekkor hozták létre a Helytörténeti Gyűjteményt Polónyi Péter vezetésével.
Gödöllő Város Önkormányzata 1998-1999-ben felújította a Városi Múzeum műemlék épületét az udvarán működő városi piaccal együtt. A felújítás során felfedezett festett, keretes tájképekkel díszített barokk szoba megnövelte a múzeum értékét és a helytörténeti kiállítás érdekességét. Nem csupán az épület újult meg, az intézmény is nagy lehetőségeket kapott. Két és félszeresére nőtt a múzeum területe, különváltak a közönségterek és a háttérmunka helyszínei, valamint az adminisztráció.

A felújított épületegyüttes (múzeum-piac objektum) több belföldi és nemzetközi építészeti elismerésben részesült. A múzeum 2001-ben elnyerte "Az év múzeuma 2000" szakmai kitüntetést, 2002-ben pedig a Gödöllő Városért-díjat. A Gödöllői Művésztelep 2005. szeptemberében Magyar Örökség Díjat kapott, amelyet a Gödöllői Városi Múzeum vett át.

A gyűjtemény legjelentősebb darabjait négy állandó kiállítás, valamint - külső kiállításként - a Máriabesnyői Mária Múzeum mutatja be.


Gödöllői Városi Múzeum - Gödöllő (Látnivaló: Múzeum)


Gödöllői Városi Múzeum - Hungary - Gödöllő (Sight: Museum)


Gödöllői Városi Múzeum - Ungarn - Gödöllő (Sehenswürdigkeit: Museum)2024. június 22. szombat - 10:27:07