Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Népszerű úticélok még a régióban:
Pécs, Kaposvár, Mohács, Szekszárd, Harkány, Igal, Orfű, Paks, Siklós, Szigetvár, Barcs, Bóly, Bonyhád, Dombóvár, Komló

Pécs
Hird, Vasas
 Pécsen:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

Pécsi Bazilika
311298_pecsibazilika_1.jpg
311298_pecsibazilika_2.jpg
311298_pecsibazilika_3.jpg
311298_szegyhaz.jpg

 

Diák kedvezmény: 900 HUF

Nyugdíjas kedvezmény: 900 HUF

Nyitva tartás szezonban: (május 1-szeptember 30) H-Cs: 9-17, P: 9-17 és 19-22 Szo: 9-17 és 19.30-22, V: 11.30-17

Nyitva tartás szezonon kívül: (október 1-április 30.) 9h-17h

Belépő: 1800 HUF

Egyéb információ:

A pécsi székesegyház eredete a római birodalom korába nyúlik vissza. A mai altemplom alapfalait a IV. század végén rakták le, majd a VIII-IX. században nyugat felé megnagyobbították. Az eredeti templom Szent István király idejében azáltal alakult altemplommá, hogy föléje építették a mai szentélyt. Valószínűleg ebből a korból származik a két nyugati torony is. A középkorban még két toronnyal látták el a templomot. A gótika idejére esik a kápolnák kialakítása.
A 19. század elején Pollack Mihály, a század végén pedig Friedrich von Schmidt tervei alapján nyerte el mai külső formáját. Belső freskói Székely Bertalan és Lotz Károly művei. Orgonája a 100. Angster-orgona.
1993-ban a pápa basilika minor rangra emelte a székesegyházat.

Ez év végéig befejeződnek a Pécsi Egyházmegye meghatározó történelmi épületeit érintő beruházások. 2015-ben megnyílt a látogatók számára a Püspöki Palota, a Palotakert és egy eddig elzárt, titkos földalatti folyosó. A többszintes, hatalmas borospincét is magában foglaló Magtár Látogatóközpont konferenciák, közösségi események, kiállítások, művészeti bemutatók és a minőségi vendéglátás helyszíne lesz. A Székesegyház délkeleti tornyában kilátó, a Martyn-házként ismert épület felső szintjén az egyházmegye műkincseiből kiállítás nyílik, valamint megújul Pécs világhírű Dzsámija, a Belvárosi Templom. Összetett kulturális és vendéglátó intézményrendszer jön létre, ahol interaktív bemutatók és korszerű tárlatvezetés segíti Pécs és hazánk múltjának és jelenének élményszerű megismerését, ahová szeretettel várjuk!

A Székesegyházba való belépés a nyugati kapun keresztül lehetséges, ahol kialakított infópont is van. Itt lehet belépőjegyet váltani, amivel megtekinthető maga a templomtér, a Jézus szíve és a Mária kápolna, az altemplom illetve a délkeleti toronyban kialakított kilátó. A belépőjegy ára: 1200/600 Ft (kedvezményes jegy: diák, nyugdíjas, pedagógus igazolvány ellenében).

A Székesegyház látogatását a miserendek és egyéb liturgikus programok befolyásolják, melynek figyelembevételét kérjük.Pécsi Bazilika - Pécs (Látnivaló: Látnivaló)


Pécsi Bazilika - Hungary - Pécs (Sight: Sight)


Pécsi Bazilika - Ungarn - Pécs (Sehenswürdigkeit: Sehenswürdigkeit)2019. augusztus 23. péntek - 06:45:32