Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 VIII. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely - Program

III. Fővárosi Palotakoncertek - Nőnap a Palotában
Zene, koncert

Rendezvény időpontja:
2020. március 29., vasárnap

BUDAPEST Magyar Rádió - Márványterem (1088 Budapest, Pollack Mihály tér 8.)
WEB: jegy.hu
Email: lacampanella1@hotmail.com


A Magyar Rádióban zárul a III. Fővárosi Palotakoncertek

 

 

Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. Az idei programok során a Pesti Vigadóba, majd a Duna Palotába kalauzolta el a Zenekar az érdeklődőket.  2020. március 29-én este hét órától a Magyar Rádió épületében, a legendás Márványteremben zárul a koncertsorozat a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesével. Az eseményt a Magyar Rádió rögzíti is, és későbbi adásában közzéteszi.

 

 

A műsoron elhangzik:

 

J. Haydn: g-moll „Reiter” quartett Op. 74. No. 3.

W. A. Mozart: G-dúr vonósnégyes No. 14. K. 387

-------------------------------------

A. Borodin: D-dúr vonósnégyes No. 2.

                                                   

 

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

 

A Magyar Kamarazenekar tagjaiból alakult Bánfalvi Vonósnégyest Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar koncertmestere, szólistája vezeti. A hegedűművész évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg. Harminc éven át tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető beosztású oktatója. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

 

A Bánfalvi Vonósnégyes másodhegedűse Hegyi Miklós, brácsása Fülöp Levente, csellistája Ujházi Gyöngyi.

 

 

Jegyek kaphatók a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

 

 III. Fővárosi Palotakoncertek - Nőnap a Palotában
1.kép

III. Fővárosi Palotakoncertek - Nőnap a Palotában
2.kép


III. Fővárosi Palotakoncertek - Nőnap a Palotában - BUDAPEST (Program: Zene, koncert)


III. Fővárosi Palotakoncertek - Nőnap a Palotában - Hungary - BUDAPEST (Program: Cabaret, Concert)


III. Fővárosi Palotakoncertek - Nőnap a Palotában - Ungarn - BUDAPEST (Veranstaltung: Konzert, Musikprogramm)2020. március 29. vasárnap - 11:22:52