Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Népszerű úticélok még a régióban:
Pécs, Kaposvár, Mohács, Szekszárd, Harkány, Igal, Orfű, Paks, Siklós, Szigetvár, Barcs, Bóly, Bonyhád, Dombóvár, Komló

 Pörbölyön:   Szolgáltatás

Szarvasbőgés Gemencen
Rendezvény

Rendezvény kezdete:
2019. szeptember 13., péntek
Rendezvény vége:
2019. szeptember 14., szombat

Pörböly Pörbölyi Ökoturisztikai Központ, Gemenci kisvasút
WEB: gemenczrt.hu/aktualis/esemenynaptar/


A túrák Pörbölyről, az Ökoturisztikai Központból indulnak, a résztvevők az erdei vasúttal juthatnak el a “leghangosabb” erdőrészekbe ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani.

PROGRAM

17:30 GÍMVALLATÁS

Mit olvashat ki a vadász a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot hallhatunk az erdőben, hogyan élnek a gímszarvasok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad vadász kollégánk az előadása során. Bemutatja az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsokat is és a bőgőkürt sem marad néma.

18:00 A GEMENCI SZARVASOK

Mosonyi Szabolcs operatőr – rendező  Gemencen forgatott természetfilmjének vetítése

18:30  A VONAT INDULÁSA AZ ERDŐBE.
KB. 20:30 VISSZAÉRKEZÉS PÖRBÖLYRE

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

Erdei vasúttal:  3250 Ft/fő

ELŐZETES HELYFOGLALÁS

A vonaton korlátozott a férőhelyek száma, ezért kérjük, hogy előzetesen jelezze részvételi szándékát a lenti elérhetőségek valamelyikén.

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában nem ajánljuk. Szeptember 13-án az Ökoturisztikai Központból induló túránkra várunk gyermekeket is, ekkor a csendes hallgatózást megunó fiatalok kézműves foglalkozáson vehetnek részt Lassiban.

 

NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ

A túrák célja, hogy a résztvevők a lassan besötétedő réten vagy tisztáson csendben ücsörögve, sétálva átérezhessék a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát. Nem valószínű, hogy meg is pillanthatják a közelükben bőgő szarvasokat, és a bőgés intenzitása is estéről-estére változik.

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában nem ajánljuk. Szeptember 13-án induló túránkra várunk gyermekeket is, ekkor a csendes hallgatózást megunó fiatalok kézműves foglalkozáson vehetnek részt Lassiban.

A helyszín határait jelzőszalaggal körbekerítjük. Kérjük, hogy a jelzett területet senki ne hagyja el, hiszen ebben az időszakban tilos az erdő más részein tartózkodni.

A vonat visszaindulásának időpontjáról a vonatkísérők adnak tájékoztatást a területre való kiérkezéskor. Ezt az időpontot érdemes komolyan venni, mert az esti szürkületben nincs mód meggyőződni arról, hogy mindenki visszaszállt-e a szerelvényre, és mint tudjuk, a vonat nem vár…

A program változhat az időjárási körülmények, útviszonyok és egyéb, előre nem tervezhető kedvezőtlen esemény miatt!Szarvasbőgés Gemencen
1.kép


Szarvasbőgés Gemencen - Pörböly (Program: Rendezvény)


Szarvasbőgés Gemencen - Hungary - Pörböly (Program: Program)


Szarvasbőgés Gemencen - Ungarn - Pörböly (Veranstaltung: Programm)2020. február 22. szombat - 08:58:10